DOLAR 32,5907 0.33%
EURO 34,8148 0.16%
GBP 40,4290 -0.48%
ALTIN 2.507,390,94
BITCOIN 20967161,91%

Satışlar Orta Şeker

ABONE OL
16 Temmuz 2015 09:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Bayrama son bir gün kala çarşı- pazarda beklenen hareketlilik yaşanmaması işletme sahiplerinin keyfini kaçırdı. Lefkoşa- Taşkınköy’de bulunan esnaf, bayrama arifesi olmasına karşın satışlarda herhangi bir artışın yaşanmadığına dikkat çekti. Satışlarla ilgili olarak Yeni Bakış’a açıklama yapan Şık Prenses Mağaza sorumlusu Aysel Şen, eskisi gibi bayramlarda satışların yoğun olmadığını söyledi. İnsanlara bayram günlerinin artık sıradan geldiğini aktaran Şen, vatandaşların yemelerinden ve gezmelerinden kesip alış verişe para harcamadığını kaydetti.  Ayakkabı Dünyası Mağaza sahibi Mehmet Fatih kül de bayram münasebetiyle satışlarının iyi olduğunu ifade etti. Fiyatlarının her kesime hitap ettiğini aktaran Kül, bu nedenle satışlarda hareketlilik yaşandığına dikkat çekti.

Sılay TAŞKAN

Esnaf Ne dedi?

Şıkprenses Mağaza Sahibi Aysel Şen

“ Bayramlarda eskisi gibi alışveriş yapılmıyor artık. İnsanlar yemelerinden, gezmelerinden kısmıyorlar. Bu yüzden de allışverişe çok fazla para ayırmıyorlar. Eski tat yok. İşler de herhangi bir yoğunluk yaşamıyoruz. Satışlarda artış olmamasının pek çok nedeni olabilir ama en belirginb özellik de insanların artık giyim kuşamlarına çok fazla para ayırmak istememeleri diye düşünüyorum.”

 

Shoegar Şube Sorumlusu Türkan Bıçakcıoğlu

“Bu bayram yoğunluk açısından düşük yılımızdayız.  Bunun sebebini de ekonomik kriz olarak görüyorum. Bizim satışlarımızda da düşüş görüyorum. Bayram için bizde kampanya başlattık tüm reyonlarımızda çocuktan tutup yaşlılarımıza kadar herkese göre bir alana bir bedava kampanyamız var. Son olarakta herkesin bayramını kutluyorum.”

 

Fellahoğlu Mağazası Direktörü Laden Fellahoğlu

“KKTC’ de bayramın değeri altın değildir. Türkiye’dedir daha çok… Bayramlarda altın fiyatlarının satışında çok fazla artış olmuyor. Ancak bir öüşteri farklı bir kıyafet alıp üstünü kombinlemek için benden takısını almaya gelecek. Ancak o şekilde satış yapabiliyoruz. Kısacası ben satışlarımı bayrama göre düzenlemiyorum.”

Ayakkabı Dünyası Mağaza sahibi Mehmet Fatih Kül

“Bu bayramda her bayram olduğu için yoğun ilgi görmekteyiz. Fiyatlarımız da pek bir değişiklik yok. Fiyatlarımız her zaman ki gibi uygundur. Herkese hitap edecek fiyatlarda ayakkabılarımız bulunmaktadır.”

 

Derya Mağazas Sahibi Derya Ay

“Yaz bayramı olduğu için bizim açımızdan biraz daha rahat oluyor. İnsanlar tatile gitmek için bizden aldıkları mayolar ve  bikini gibi ürünlerin satışında yoğunluk yaşanıyor. Ürünlerin fiyat aralığına bakacak olursak genel olarak 15 tlden 200 tl ye kadar da artıyor.”

 

Serena Mağaza Sorumlusu Halim Akdemir

“Bayrama özel bir fiyat değişikliği yapmadık zaten… Her zaman için bizim fiyatlarımız düşüktür. Bayramlarda ve özel günlerde sezon içinde olsun biz ‘Serena’ farkıyla her zaman müşterilerimize en iyi fiyat sunmaktayız. Yediden yetmişe herkese uygun kıyafetlerimiz ve herkese hitap edecek fiyat aralığımız vardır. Her bayram olduğu gibi yoğunluğumuz vardır. Belirlediğimiz hedeflere ulaşmaya çalışıyoruz en azından. Kombin yapacak olursak erkek çocuğuna bir gömlek bir şort kombini yaptığımız zaman 50 TL falan buluyor fiyatlarımız tabi bu ne marka giydiğinede değişir. Kız çocukları için bir elbise bir ayakkabı aksesuar ile 60 tlyi buluyoruz. Çocuklar için fiyat aralığı 30-80 arası bulunuor. Kadınlarda ve erkeklerde de fiyatlarımız uygundur bunu ideal şekilde dört kişilik bir aileyi bu bayram için hazırlaycak olursak 200-250 lira civarlarında fiyat ortaya çıkar.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam