DOLAR 32,3516 -0.08%
EURO 34,8723 0.14%
GBP 40,6522 0.08%
ALTIN 2.388,88-0,32
BITCOIN 19941884,23%

Sapkınlık tedirginlik yaratıyor!

ABONE OL
28 Haziran 2018 08:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

 Ülkede ilk sırada gelen uyuşturucu suçlarını, hırsızlık takip ederken onun hemen ardından cinsel suçların gelmesi toplumsal yapının da gün geçtikçe bozulma yolunda ilerlediğini gözler önüne seriyor


 Son günlerde artışa geçen cinsel saldırı ve tecavüz suçlarında ise, 2018 Mayıs-Haziran ayları içerisinde toplam 8 kadın şiddete ve tecavüze maruz kaldı


 Suçların işleniş biçimine bakıldığında, mağduriyet yaşayan kadınların hepsi şiddet gördü. Bazı kadınlar ise işkence de gördü. Mayıs ayı içerisinde işlenen cinsel suçların içerisinde en dikkat çeken ve infial yaratanı ise, hayvana tecavüz olayıydı

Özlem ÇİMENDAL

Ülkede ilk sırada gelen uyuşturucu suçlarını, hırsızlık takip ederken onun hemen ardından cinsel suçların gelmesi toplumsal yapının da gün geçtikçe bozulma yolunda ilerlediğini gözler önüne seriyor.

Artan cinsel suçlar tedirginlik yaratıyor

Suçların önlenmesinden ziyade, işlendikten sonra polis ve mahkemelerce verilen caydırıcılık cezalarının yeterli olmadığına işaret eden uzman çevrelerin ise sesine kulak veren yok. Her geçen gün katlanmaya devam eden cinsel suçlar da toplumdaki tedirginlik hızla artıyor.

2 ayda 8 kadın mağdur 

Son günlerde artışa geçen  cinsel saldırı ve tecavüz suçlarında ise 2018 Mayıs-Haziran ayları içerisinde toplam 8 kadın şiddete ve tecavüze maruz kaldı. 


Tüm kadınlar şiddet hatta işkence gördü

Suçların işleniş biçimine bakıldığında mağduriyet yaşayan kadınların hepsi şiddet gördü. Bazı kadınlar ise işkence de gördü. 


Hayvana tecavüz infial yarattı 

Mayıs ayı içerisinde işlenen cinsel suçların içerisinde en dikkat çeken ve infial yaratanı ise, hayvana tecavüz olayıydı.

İki ayda 8 kadın cinsel istismar ve tecavüze maruz kaldı 

Son günlerde artışa geçen cinsel saldırı olaylarında ise 2018 Mayıs-Haziran ayları içerisinde toplam 8 kadın şiddete ve tecavüze maruz kaldı. Suçların işleniş biçimine bakıldığında mağduriyet yaşayan kadınların hepsi şiddet gördü. Bazı kadınlar ise işkence de gördü. Mayıs ayı içerisinde işlenen cinsel suçların içerisinde en dikkat çeken ve infial yaratanı ise, hayvana tecavüz olayıydı.

Kadınlara cinsel şiddet, Lefkoşa-Girne-Güzelyurt’ta 

Son iki ayda Lefkoşa’da 4 kadın, Girne’de 2 kadın, Güzelyurt’ta da 2 kadın cinsel saldırı ve tecavüze uğradı, işkence gördü, tehdit edildi. Sosyal devlet anlayışının ve nüfus politikasının belirlenerek toplumsal önlemlerin hala alınamadığı KKTC’de cinsel suçların da işlenmesi önlenemiyor.  

Mayıs ayında ne oldu?

* Türkmenistan uyruklu zanlı, kendisini aldattığı gerekçesiyle kız arkadaşını ciddi şekilde darp etti, üzerinde sigara söndürdü ve zorla ırzına geçti. Zanlı işkence ve tecavüz anlarını cep telefonuyla kayda da aldı. 

Önceki gün yapılan şikayet üzerine gözaltına alınan zanlı tutuklama talebiyle Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı.

*Lefkoşa Surlariçi Bölgesinde 10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunan 15 yaşındaki zanlı, tutuklama talebi ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

* Alsancak’ta bir evde para karşılığı yabancı kadınları pazarladığı bilgisi üzerine yapılan baskında suçüstü yakalanan zanlılar mahkemeye çıkarıldı.

*Çalıştığı Haspolat’ta bulunan bir mandıraya girerek 1 yaşındaki dişi keçiye tecavüz eden zanlı, keçi sahibi tarafından yakalanması üzerine polise teslim edildi.

* Girne’de yolda yürüyen bir kadının kalçasını elleyip sıkmak sureti ile cinsel saldırı suçu işleyen zanlı, gözaltına alınarak tutuklama talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Haziran ayında ne oldu? 

* Lefkoşa’da aynı evde kaldığı 26 yaşındaki baldızına tecavüz eden zanlı, iki gün tutukluluğun ardından teminat talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

*Lefkoşa’da 21 yaşında öğrenci olan genç kadına karşı “Cinsel tecavüz, zorla alı koyma ve ciddi darp” suçlarını işlediği gerekçesi ile tutuklanan zanlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

* Ülkemizde öğrenci statüsüsyle bulunan bir kadına ‘Cinsel saldırı’ da bulunmak suçlamasıyla tutuklanan zanlı, Güzelyurt’ta yargı huzuruna çıkarıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam