DOLAR 32,5167 0.37%
EURO 34,7600 0.38%
GBP 40,6226 0.21%
ALTIN 2.395,580,66
BITCOIN 1884551-4,79%
Sanatçı Djanan Turan iki yeni teklisiyle büyüleyecek

Sanatçı Djanan Turan iki yeni teklisiyle büyüleyecek

ABONE OL
14 Haziran 2023 18:30
Sanatçı Djanan Turan iki yeni teklisiyle büyüleyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kuzey Londra yeraltı (underground) müziğinin ana temsilcilerinden biri olan sanatçı Djanan Turan pandemi döneminde yazmaya başladığı yeni albümünden iki teklisiyle dinleyenleri büyülemeye hazırlanıyor.

Biri İngilizce biri Türkçe olan iki parça 16 Haziran’da tüm dijital platformlarda yayınlayacak. İlk tekli ‘Yangın’, her türlü adaletsizliği günbegün göz önüne serilen dünyaya bir serzeniş.

Kaydını Doğu Londra’da, daha önce ödül almış Fossil Stüdyoları’nda (Shannon Saunders, Sam and The Womp) yaptığı şarkının eletronik ritimlerini Tansay Omar (Bjork, Boy George), kemanlarını Bar Markovich’le kaydetti.

Dinleyiciyi çevresindeki dünyayla etkileşime geçerek her türlü adaletsizliğe karşı durmaya teşvik etmek isteyen Djanan Turan için şarkı aynı zamanda ortak bir hüzünle yüreği sızlayan herkesle dertleşme niteliği taşıyor.

İkinci parça ‘Diamond In Black’ ise dünyada eşitsizlik ve adaletsizliğin doğurduğu sonuçlar yüzünden kaybettiğimiz her çocuğa bir ağıt olarak yazılmıştır. Djanan’ın kendi ev stüdyosunda kaydettiği, virtüoz Baha Yetkin’in ud, Fred De Mercedes’in bas ve Shem Jarrold’in serangi çaldığı parçanın mikslerini Tansay Omar (Natural Rhythm Recordings) yaptı.

Şarkıya eşlik eden ve iç titreten seslere sahip enstürmanlar dinleyiciyle derin bağ kuran sürükleyici bir atmosfer yaratıyor.

Sanatçı Djanan Turan iki yeni ‘tekli’siyle büyüleyecek

ÖNEMLİ MEKÂNLARDA SAHNE ALDI

Bu iki eser, Djanan’ın pandemi döneminde üzerinde çalışmaya başladığı Love’s Company albümünden ilk teklilerdir. Bu albüm sanatçı olarak Djanan’ın müzik yolculuğunda kendisinde iz bırakan her tarzdan faydalanarak, duygularını müzikle en iyi şekilde ifade etmeye adanmışlığının da bir kanıtıdır. Djanan Türkiye kökenli Londra’da yaşayan bir şarkıcı, besteci ve prodüktördür. Kuzey Londra yeraltı (underground) müziğinin ana temsilcilerinden biri olan Djanan, grubuyla beraber disco’dan reggae’ye ve psychedelic Anadolu halk müziğine kadar çeşitli türlerde performans göstermektedir. Djanan İngiltere, Avrupa ve Türkiye’de Glastonbury Festivali, Royal Albert Hall, Royal Festival Hall gibi önemli mekânlarda sahne almıştır. Djanan bugüne kadar bir Türkçe albüm (Düğüm), 2 İngilizce EP (Artigo ve Maze) ve sonuncusu Lemon olmak üzere 4 adet İngilizce single yayınladı. Solo çalışmalarının yanında Stevie-R ve Rey&Kjavik gibi elektronik müziğin önde gelen sanatçılarının da albümlerinde söz ve vokalleriyle yer aldı. Djanan Maze EP’sini, 2012’de Birleş̧ik Krallık listelerinde Sam and The Womp’in Bom Bom kaydıyla zirveyi gören Raz Olsher’in ortak yapımıyla çıkardı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam