DOLAR 32,3518 -0.53%
EURO 34,6506 -0.58%
GBP 40,8127 -0.3%
ALTIN 2.407,58-0,61
BITCOIN 1857331-4,69%
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği resmi kuruluşunu duyurdu

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği resmi kuruluşunu duyurdu

ABONE OL
15 Nisan 2023 23:00
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği resmi kuruluşunu duyurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman yıkılan İsias Otel enkazında can veren öğrenci, öğretmen ve velilerin anılarını yaşatma amacıyla kurulan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, resmi kuruluşunu düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı.

Gazimağusa’da Grand Sapphire City Otel’deki basın toplantısına hayatlarını kaybedenlerin aileleri katıldı.

"ÖNCELİKLERİMİZ; ÇOCUKLARIMIZIN ANISINI UMUT DOLU PROJELERLE YAŞATMAK"

Basın toplantısında konuşan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, “İsias enkazında hayatları bizlerden çalınan Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Yıldız Kız ve Yıldız Erkek Voleybol Takımı kafilesi çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve velilerimizin anısını yaşatmak adına Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği'ni resmi olarak kurmuş bulunmaktayız.” dedi.

Karakaya, dernek olarak belirledikleri öncelikleri, “çocuklarının anısını umut dolu projelerde yaşatmak, eğitim odaklı çalışmalara ağırlık vermek, yeni ve güvenli okullar inşa etmek ve başarılı çocukları destekleyecek burs ve faaliyetlerle geleceğin şekillenmesine vesile olmak" şeklinde sıraladı.

“Canlarımızı bizlerden kopartan, yüreklerimizi parçalayan sorumluların adalet karşısında en ağır cezayı almalarını istiyoruz.” diyen Karakaya, hukukun üstünlüğü ve adalete olan bağlılıklarıyla İsias davasına yönelik etkin soruşturma sonucu güçlü iddianame çıkacağına, yargı sürecinin süratle tamamlanacağına ve diğer davalar için de emsal teşkil edeceğine inandıklarını kaydetti.


17 Mart’ta yapılan genel kurul toplantısında, derneğin başkanlığına Ruşen Yücesoylu Karakaya (konuşan) getirilmişti.

ÜYE KABULÜ BAŞLADI

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, üye kabulüne başladıklarını, insanların kendileriyle tek yürek olma istekleri olduğunu, bunun için gerekli üye formlarının hazır olduğunu, sosyal medya üzerinden üye formlarını paylaşacaklarını kaydetti.

Üç haftalık yoğun bir çalışma yaptıklarını anlatan Karakaya, yardım etmek isteyen, kamu çalışanı, özel sektör çalışanı ve Sosyal Sigorta emeklileri bulunduğunu, bu kesimlerin yardım etmelerini sağlamak için planlar hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Basın toplantısında, derneğin bağış hesap numaraları da paylaşıldı.

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı.

Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 24 öğrenci, 3 öğretmen ve 8 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

Depremlerde toplam 49 KKTC vatandaşı hayatını kaybetmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam