DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20406485,72%

Salla gitsin!

ABONE OL
28 Aralık 2017 08:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu, siyasilerin özellikle de Başbakan Özgürgün’ün popülist yaklaşımlarını gülerek karşıladığını belirterek, “Sanıyorum ki Başbakanın karşısında bir kalabalık vardı. Heyecanlandı ki böyle bir açıklama yaptı. Sorduğumuz sorulara hala yanıt alamadık. Bu tarz açıklamalar vatandaşı yanıltmaya yönelik” diye konuştu

 

Yılların deneyimli sendikacısı Yakup Latifoğlu ise, her seçim dönemi her partinin bir manifestoyla halkın önüne “Biz bunları yapacağız” diye çıkıldığına dikkat çekerek, hükümete gelindiğinde ise bu manifestoya sadık kalınmadığına vurgu yaptı

 

RES-BİR Başkanı Ercan Küçük de, güneş enerjisinden yararlanma şeklinin artması durumunda elektrik fiyatlarının ucuzlama ihtimalinin olduğunu belirterek, aksi takdirde bu tarz söylemlerin popülist yaklaşımlardan öteye gitmeyeceğini vurguladı 

 

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga ise, “Bugüne kadar yapılanlar bundan sonra yapılacakların teminatı değil mi? Bütün bu yapılanlara göre şimdi yapılan bu vaatlere şüphe duymamak mümkün mü?” diyerek, “Yapılabilecek işlerden konuşsunlar, popülizmden artık vazgeçsinler” dedi

 

Deniz ABİDİN 

 

Başbakan Hüseyin Özgürgün, kişisel hesaplarında ortaya çıkan  1 milyon doların akıbetini açıklamak yerine, genel seçimler yaklaştıkça popülist söylemlerde bulunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün elektrik fiyatlarını üç kat aşağıya çekip ucuzlatacağını iddia eden Özgürgün’ün bu açıklamaları, tepkiye neden oldu.

EL-SEN Başkanı 

Öksüzoğlu:

“Bu tarz popülist 

yaklaşımlara 

gülüyorum”

EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu, siyasilerin özellikle de Başbakan Özgürgün’ün popülist bu yaklaşımını gülerek karşıladığını belirtti. Öksüzoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un bu konuyla ilgili aylar öncesinden açıklamaları olduğuna dikkat çekerek, buna karşın, elektrik fiyatlarının ucuzlamasının mümkün olmayacağını her seferinde söylediklerini vurguladı. Öksüzoğlu, bu konuda birçok kez sorular sorduklarını, yapılan çalışma varsa öğrenmek istediklerini ancak yanıt alamadıklarını belirtti. 

 

“Palavra”

Öksüzoğlu, “Sanıyorum ki Başbakanın karşısında bir kalabalık vardı. Heyecanlandı ki böyle bir açıklama yaptı. Sorduğumuz sorulara hala yanıt alamadık. Ancak bu tarz açıklamalar vatandaşı yanıltmaya yöneliktir. Başbakan ve hükümeti vatandaşa ucuz elektrik vermeyi düşünüyorsa yapılması gerekenleri kendilerine El-Sen olarak yazılı olarak sunmuştuk. Yapılması gerekeni bugüne kadar yapmış olsalardı.  Bu toplum daha az fiyata elektrik alabilirdi. 

UBP hükümeti Türkiye’den gelecek olan kablo ile elektrik ucuzlayacak sanıyorsa bu tamamen bize göre palavradır” diye konuştu.  

 

HÜR-İŞ Eski Başkanı 

Latifoğlu:

“Elektriğin bu 

şartlarda ucuzlaması mümkün değil”

Yılların deneyimli sendikacıısı HÜR-İŞ Eski Başkanı Yakup Latifoğlu ise ülkede seçim dönemlerinde herkesin bazı vaatlerde bulunduğuna dikkat çekerek, seçime giderken bunları halkın takdir etmesi gerektiğini vurguladı. Maliyetine yakın çok az bir kar ile satılan elektrikte fiyatların iki kat daha ucuza indirilmesinin mümkün görünmediğini ifade eden Latifoğlu, Türkiye’den kabloyla daha ucuza elektriğin geleceğinin düşünüldüğünü kaydetti. Latifoğlu, halktan oy almak için yapılan bu tarz popülist açıklamaları dünden bugüne Kıbrıs’ta yaşayan insanların buna inanıp sırf bu nedenle oy verecek olmasına söyleyecek bir sözünün olmadığını belirtti.

 Latifoğlu, her seçim dönemi her partinin bir manifesto çıkarıp halkın önüne “biz bunları yapacağız” diye çıktığına dikkat çekerek, hükümete gelindiğinde ise bu manifestoya sadık kalınmadığına vurgu yaptı. 

Latifoğlu, hükümete gelenlerin bugüne kadar rutin yapılan işleri yaparak dönemlerini tamamladıklarını kaydetti. 

“Nasıl yapacaklarını 

anlatsınlar”

Latifoğlu, şöyle devam etti, “Ülkede ekonomiyi sürdürülebilir bir hale getirmeyen ve halkın beklediği çözümlere parmak basmayan hiçbir partinin bu dönemde de bir gelişme sağlayacağına inanmıyorum. Bu tarz popülist açıklamaları yapan siyasi partiler bunun kaynağının ne olacağını ve nasıl yapılacağını halka anlatmaları gerekir. Bu olmazsa yine vaatlerle dolu bir dönem geçireceğiz demektir.”

 

RES-BİR Başkanı Küçük:

“Güneş enerjisi 

kullanımı artarsa 

elektrik ucuzlayabilir”

RES-BİR Başkanı Ercan Küçük de, ülkede güneş enerjisinden yararlanmanın sağlanamadığına ancak son geçen yasa ile birlikte büyük şirketlerin güneş enerjisi kullanmaya başladıklarını söyledi. 

Küçük, bunun kullanılmasının artmasıyla elektrik fiyatlarının düşeceğinin planlanma ihtimali olup olmadığını sorarak, kendi restorantında bugün itibarıyla ayda 7 bin lira elektrik parası ödediğini kaydetti. 

Küçük, üretim çoğaldıkça, mazot yönünden de tüketimin düşeceğini belirterek, güneş enerjisinin kullanılmasının yaygınlaşmasıyla elektrik fiyatlarında indirime gidilebileceğini söyledi. 

Küçük, şunları belirtti, “Dolar, mazot yükseldi. Son günlerde birçok işletme güneş enerjisi kullanmaya başladı. Bu sistem yaygınlaşırsa devletin cebinden çıkacak bir şey kalmayacak. Aldıklarında fazla elektriği devlete satacaklar, mansuplaşacaklar. Bu nedenle ucuzlama olabilir. Aksi takdirde bu tarz söylemler popülist yaklaşım olur.” 

 

KTEZO Genel 

Koordinatörü Tulga:

“Yapılanlar bundan sonra 

yapılacakların 

teminatı değil mi?”

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Genel Koordinatörü Hürrem Tulga ise ülkeye yatırım olarak kumarhane ve üniversitelerin geldiğini ifade ederek, yatırım adı altında bugüne kadar halka refah sağlayan neyin yapıldığını sordu. Tulga, alım gücünün 13 bin dolar civarında olduğunun açıklanmasına rağmen, diğer taraftan toplumun, çalışanın, esnafın, zanaatkarın, üreticinin alım gücünün giderek gerilediğini kaydetti. Bununla birlikte ülkede göçün hızlandığına dikkat çeken Tulga, iflasların ise her geçen gün çoğaldığını vurguladı. 

Tulga, “Turist kalmadı, kirlenmemiş çevre, deniz kalmadı. Bugüne kadar birileri zengin olsun diye mi çalışıldı. 

Bugüne kadar yapılanlar bundan sonra yapılacakların teminatı değil mi? Bütün bu yapılanlara göre şimdi yapılan bu vaatlere şüphe duymamak mümkün mü?” diye sordu. Tulga, uzun vadeli sürdürülebilir işlerin konuşulması taraftarı olduklarını belirterek, yapılabilecek işlerin konuşulmasının daha doğru olacağını söyledi. Tulga, “Popülizmden artık vazgeçsinler” dedi. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam