DOLAR 32,6066 0.27%
EURO 34,8023 0.37%
GBP 40,3500 0.46%
ALTIN 2.408,83-0,97
BITCOIN 21559240,12%
Şahiner: İhalesiz yapılan her bir iş üzerimizde kara bir leke

Şahiner: İhalesiz yapılan her bir iş üzerimizde kara bir leke

ABONE OL
21 Mart 2023 19:50
Şahiner: İhalesiz yapılan her bir iş üzerimizde kara bir leke
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefke Milletvekili Salahi Şahiner, “İhalelerdeki Yolsuzluk Girişimleri” konulu güncel konuşma yaptı.

Kamu İhale Yasası ile hesap verebilirlik, şeffaflık, kamu kaynaklarının verimli kullanımı gibi unsurların amaçlandığını kaydeden Şahiner, yazılan ihale şartnamesinin ihaleye katılan herkes için olduğunu ve ihale süreçlerinin şeffaf ilerlemesi için Rekabet Kurulu’nun var olduğunu vurguladı.

Şahiner, hükümet yetkililerinin Kamu İhale Yasası’nı ve Rekabet Kurulu’nu “düşman” olarak görmemesi gerektiğini kaydederek, “İhalesiz yapılan her bir iş üzerimizde kara bir leke olarak durmaktadır” dedi.

Kıb-Tek’in zarara uğratıldığını dile getiren Şahiner, Sayıştay’ı Kıb-Tek hakkındaki raporunu Meclis’e sevk etmeye çağırdı.

Elektrik tarifelerine zam yapılmaması için maliyetin faturalara yansıtılmadığını dile getiren Şahiner, bu farkın nereden karşılanacağını sordu.

T&T şirketi hakkında çeşitli iddialar olduğunu, oluşacak zararın 40 milyon Euro’ya kadar çıkabileceğinin söylendiğini kaydeden Şahali, bu konunun kamuoyuyla paylaşılmasını istedi.

Girne Antik Liman ihalesi konusuna da değinen Şahali, doğrudan alım konusundaki yasal düzenlemelere işaret ederek, bunlara aykırı davranılmaması gerektiğini söyledi.

AKSA ile yapılacak sözleşmeyle Kıbrıs Türk halkının sırtına 1 milyar dolara yakın ekstra bir mali külfet getirileceğini dile getiren Şahali, bunun yerine Kıb-Tek’e gerekli makinelerin alınabileceğini dile getirdi.

BAKAN AMCAOĞLU'NDAN SERT YANIT

Yanıt vermek üzere kürsüye çıkan Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, “14 sene evvel Sayın Ferdi Sabit Soyer ve Sayın Ahmet Uzun AKSA’yla bu sözleşmeyi imzalarken aklıselim davranmadılar mı?” diye sordu.

AKSA’ya ödenmesi gereken ve ödenmeyen tutarlar olduğunu ifade eden Amcaoğlu, “Geçmişte yapılanlar belki yanlış belki eksikti ama yapıldı” dedi.

Enerji yasalarını geçirmek, enerji strateji eylem planları hazırlanması gerektiğini ifade eden Amcaoğlu, CTP’nin de dahil olduğu önceki hükümet dönemlerde gerekli yatırımların yapılmadığını ifade etti.  

Kablo ile elektrik projesine işaret eden Amcaoğlu, elektrikle ilgili projeleri hep birlikte ele almak gerektiğini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam