DOLAR 32,3607 -0.39%
EURO 34,7285 -0.29%
GBP 40,6314 -0.27%
ALTIN 2.394,60-1,14
BITCOIN 19037950,87%
Rumların saldırı girişimi sonrası Türkiye tüm kesimleriyle Tatar’ın yanında

Rumların saldırı girişimi sonrası Türkiye tüm kesimleriyle Tatar’ın yanında

ABONE OL
30 Mart 2023 07:10
Rumların saldırı girişimi sonrası Türkiye tüm kesimleriyle Tatar’ın yanında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Rumlar, konferans vermek üzere Londra’da King’s Kolej’e (King’s College London) giden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a saldırı girişiminde bulundu.  Rum öğrencilere güvenlik görevlileri müdahale etti.

Yaşanan bu duruma Türkiye'den büyük tepki geldi. Cumhurbaşkanı Tatar'a destek ve geçmiş olsun mesajları yağdı.

FUAT OKTAY

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Tatar'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Ersin Tatar ile telefonda görüşen Oktay olayı kınadı ve "Cumhurbaşkanı'mız, milletimiz ve şahsım adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türkiye olarak her zaman ve her konuda sonuna kadar yanınızdayız." ifadesini kullandı.

MUSTAFA ŞENTOP

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da olayı kınadı. Şentop, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan saldırıyı esefle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu ve benzeri provokatif eylemler, Kıbrıs Türk halkının haklı davası için mücadelesini asla engelleyemeyecektir. Milli davamızda, Kıbrıs Türk'üyle dayanışma içinde olmaya kararlılıkla devam edeceğiz."

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Tatar'a geçmiş olsun dileklerini ileterek, KKTC'nin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Çavuşoğlu, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üyeliği başta olmak üzere artan görünürlüğünü hazmedemeyen Rumlar agresifleşmeye başladı. Londra'da saldırı girişimine maruz kalan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a geçmiş olsun dileklerimi ilettim. KKTC’nin her zaman yanındayız!" ifadelerini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a yönelik saldırı girişimini kınayanlar arasında AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da vardı. Kurtulmuş, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Kıbrıs Türk Devleti Başkanı Sayın Ersin Tatar'a Londra'da gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişimini şiddetle kınıyoruz. Sayın Tatar'a karşı düzenlenen bu saldırı girişimine karşı İngiliz makamlarını derhal gereğini yapmaya davet ediyoruz. Kıbrıs Türkü'nün kaderi kaderimizdir. Sayın Cumhurbaşkanı'mıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olayı kınadı. Karamollaoğlu, "KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; Londra'da kendisini hedef alan saldırıyı şiddetle kınıyorum." dedi.

FATİH ERBAKAN

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Erbakan, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; Londra'da kendisini hedef alan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam