DOLAR 32,5751 0.1%
EURO 35,0095 0.47%
GBP 40,8110 0.56%
ALTIN 2.430,470,31
BITCOIN 2095457-3,80%
Rumları rahatsız eden fotoğraf: İzahat peşindeler

Rumları rahatsız eden fotoğraf: İzahat peşindeler

ABONE OL
17 Mart 2023 08:40
Rumları rahatsız eden fotoğraf: İzahat peşindeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Geçen sene icra edilen Semerkant Zirvesi'nde gözlemci statüsü elde eden KKTC, ilk kez bir Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Zirvesi'ne katıldı.

Dün Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşen zirvede KKTC bayrağı dalgalanırken, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da aile fotoğrafında yer aldı.

Bu durum Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) rahatsızlığa neden oldu.

Özellikle KKTC gibi TDT'de gözlemci üye olan Avrupa Birliği (AB) üyesi Macaristan'ın bayrağının ile KKTC bayrağı ile yan yan dalgalanması Rumları çileden çıkardı.

Rum basınında yer alan haberlerde, GKRY Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Theodoros Gotsis, bayrağının toplantıda kullanılması sebebiyle TDT’ye üye ve gözlemci devletler nezdinde önleyici girişimlerde bulunduklarını ifade etti.

Gotsis, KKTC’nin sembollerinin Macaristan yetkililerinin huzurunda kullanılmasının "kabul edilemez" olduğunu, bu nedenle önleyici girişimlere ek olarak, Güney Kıbrıs’ın duyduğu derin rahatsızlığın Budapeşte’ye aktarıldığını söyledi.

Macaristan’dan izahat istendiğini ve konunun diplomatik yollardan ele alınacağını belirten Theodoros Gotsis, konunun GKRY Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos tarafından, Macar mevkidaşına, AB Dışişleri Bakanları Konseyi çerçevesinde Brüksel’de yapılacakları görüşmede ileteceğini vurguladı.

KKTC'NİN TDT ZİRVESİ'NE KATILIMININ RUM BASININA YANSIMALARI

Diüer yandan, KKTC‘nin TDT Olağanüstü Zirve Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı ile temsil etmesi ve toplantıda bayrağının kullanılması GKRY basınında geniş yer buldu.

GKRY’de yayın yapan ANT1 kanalı, konuyla ilgili haberinde, “Ersin Tatar, bu sabah Ankara’nın ev sahipliği yaptığı Türk Devletleri Teşkilatı’nın olağanüstü toplantısına katılan ülke liderleriyle birlikte, 'sahte devlet'in bayrağı önünde mutlu mutlu poz verdi.” ifadelerini kullandı.

Rum kesiminde yayın yapan bir çok gazete de Cumhurbaşkanı Tatar‘ın zirve toplantısında yaptığı konuşma sırasında mutlu göründüğü bilgisine yer verirken, zirvede Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasında, KKTC‘nin egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüsü ile tanınması gerektiğini dile getirmesini sayfalarına taşıdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam