DOLAR 32,5055 0.08%
EURO 34,8005 -0.04%
GBP 40,4689 -0.65%
ALTIN 2.495,920,48
BITCOIN 20839411,02%
RTÜK’ten dört kanala ceza

RTÜK’ten dört kanala ceza

RTÜK’ten dört kanala ceza - RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Halk TV, TELE 1, Fox ve Show TV'ye verilen cezaları duyurdu.

ABONE OL
22 Mart 2023 14:50
RTÜK’ten dört kanala ceza
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

RTÜK’ten dört kanala ceza

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, Üst Kurul’un, bugünkü toplantısında Halk TV, Show TV, Fox TV ve TELE 1’e para ve program durdurma cezaları verdiğini açıkladı.

Taşcı, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarda şunları kaydetti:

HALK TV VE SHOW TV’YE YÜZDE 5 PARA VE 5 KEZ PROGRAM DURDURMA CEZASI

*RTÜK, Selahattin Demirtaş’ın öykü kitabı Dad’ın tanıtıldığı Halk TV’ye, suçluyu övmekten yüzde 5 para, 5 kez de program durdurma cezası verdi.

*‘Bazı kitaplar vardır ki bombadan daha tesirli’ olmaya devam ediyor. Kitaptan korkanlar ülkesi. Terör örgütüne üyelik ne oldu?

*Ebubekir Şahin! RTÜK, sorumluların deprem sonrası istifa etmemesini eleştiren Ali Sunal’ın sunucusu olduğu Güldür Güldür’e ceza veremeyince programın yayıncısı Show TV’ye, bir dizideki kadına şiddetten yüzde 5 para, 5 kez de program durdurma cezası verdi. Oysa TRT’de kadına şiddetin alası var.

HALK TV, FOX TV VE TELE 1’E ELEŞTİRİLERİ NEDENİYLE YÜZDE 3 PARA CEZASI

*Halk TV’ye, Kayda Geçsin programında Turhan Çömez’in İskenderun’da jeneratör çalışmadığı için solunum cihazına bağlı insanların öldüğünü açıklamasının tarafsızlık ilkesine aykırı yayın olduğu gerekçesiyle yüzde 3 para cezası verildi.

*Gerçeği söylemenin suç sayıldığı ülke! Orta Sayfa programında dere yatağındaki yapılaşmanın ve yurt dışından aldığı ödeneklere karşın ıslah çalışması yapmayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin eleştirilmesini küçük düşürme sayan RTÜK, Fox TV’ye yüzde 3 para cezasını uygun gördü. İktidar belediyesi eleştirilemeyecek.

*TELE 1’e de Merdan Yanardağ ile Prof. Dr. Emre Kongar’ın 18 Dakika programındaki AKP’nin faşizan bir parti olduğu ifadesi ve kadın yürüyüşü yasağının eleştirilmesi nedeniyle yüzde 3 para cezası verildi.

“HİZAYA GETİRMEYİ HEDEFLEDİĞİNİ ÇOK NET”

*Kararların tamamına karşı oy kullandım. RTÜK, bugünkü toplantında, seçim öncesi eleştirel yayın yapan yayıncıları hizaya getirmeyi hedeflediğini, aldığı bu kararlarla çok net gösterdi. Ama meydanı boş bırakmayacağız. Basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı mücadelesini ödünsüz sürdüreceğim.

RTÜK'ten iki televizyon kanalına cezaİlginizi ÇekebilirRTÜK'ten iki televizyon kanalına ceza

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam