DOLAR 32,3916 -0.11%
EURO 34,6242 -0.55%
GBP 40,5072 -0.78%
ALTIN 2.388,53-1,90
BITCOIN 1946600-4,35%
Ramazan bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

Ramazan bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

Ramazan bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak? - Ramazan bayramı için kısa bir süre kala vatandaşlar bayram programlarını yapmaya başladı. Bayrama dair en çok merak edilen konuların başında ise kaç gün tatil olacağı geliyor. Ramazan bayramı tatili kaç gün olacak henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 4 gün olması ön görülüyor.

ABONE OL
13 Nisan 2023 13:15
Ramazan bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ramazan bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

Memleketlerindeki akrabalarını ziyaret edecek olanların yanı sıra bayramı tatil fırsatına çevirmeyi planlayanlar bayram tatili süresi hakkında açıklama bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığının takvimine göre bu yıl okullarda ikinci ara tatil 17-20 Nisan’da uygulanacak ve 21 Nisan’daki Ramazan Bayramı tatiliyle birleşecek ancak kamu çalışanları için bir açıklama henüz gelmedi.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

21 Nisan Cuma günü başlıyor.

23 Nisan Pazar günü bitiyor.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Bu sene Ramazan Bayramı arefesi 20 Nisan 2023 Perşembe gününe denk geldi. Bayram 21 Nisan Cuma günü başlayacak.

Ramazan Bayramı Cuma, Cumartesi, Pazar gününe denk geldiği için bu sene 9 günlük tatili öngörülmüyor. Fakat konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

RAMAZAN AYI 29 GÜN, 30 GÜN MÜ SÜRECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, kameri takvime göre ayın dünya etrafında döndüğü sürenin 29 gün ve bir kaç saat olduğunu söyledi.

Ramazanın bazen 29, bazen de 30 gün sürmesinin ayın dünya etrafında dönme süresiyle ilgili olduğuna işaret eden Bozkurt, “Bu ramazan da 29 gün sürecek. Greenwich saatiyle hilalin 23 Mart sabahında görüleceği öngörülüyor.” bilgisini verdi.

Bu yıl ramazan temasını “Ramazan ve Dayanışma” olarak belirlediklerini bildiren Bozkurt, rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan ramazanın gereği gibi idrak edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Müslümanların ramazanda dini hassasiyetlere en çok bağlı olduğu zaman dilimi olduğunu vurgulayan Bozkurt, “Ramazanda oruç ve teravih namazlarının yanında geleceğe umutla bakmayı sağlayan fırsatlar da vardır. Bunlar arasında Rabb’imizin bize verdiği nimetlerin kıymetini bilmek. Gündüzü oruçlu geçirmek bize nimetlerin ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatır. Bu durum, imkanlara sahip olmayan insanları halini hatırlamaya da vesile olur.” diye konuştu.

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam