DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20659340,45%
Rabia’nın katiline indirimsiz müebbet hapis

Rabia’nın katiline indirimsiz müebbet hapis

Rabia’nın katiline indirimsiz müebbet hapis - Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, sofra bezini silkelemek için evin önüne çıktığı sırada silahla vurularak öldürülen 19 yaşındaki Rabia Aslan cinayeti davasında, eski nişanlı ve aynı zamanda dayısının oğlu olan Mustafa Güzel müebbet hapisle cezalandırdı.

ABONE OL
22 Haziran 2023 09:45
Rabia’nın katiline indirimsiz müebbet hapis
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ergani’nin Üçkardeşler Köyü Güneşalan mezrasında iki yıl önce evinin önünde başından tek kurşunla vurulan Rabia Aslan cinayetiyle ilgili dava Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Cinayetin faili olduğu iddiasıyla tutuklanan genç kızın eski nişanlısı Mustafa Güzel, olay günü arkadaşlarıyla oturduğu sırada Rabia’nın yaralandığını kardeşinden gelen telefonla öğrendiğini belirterek, “Hastanede kafasından vurulduğunu öğrendim. Olay günü herhangi bir silahla atış yapmadım. Birbirimizi çok seviyorduk. Aramız iyiydi, ben onu öldürmedim, kimin vurduğunu da bilmiyorum” dedi.

“ATIŞ YAPMADIM” DEDİ ELİNDE ATIŞ ARTIĞI ÇIKTI

Genç kızın öldüğü evde keşif yapan mahkeme, sanığın cinayetten 10 dakika önce nişanlısı ile telefonda konuştuğunu belirtmiş olmasına rağmen görüşme yaptığını iddia ettiği saatte telefonunun kapalı olduğuna dikkat çekti.

Mahkeme, sanığın arkadaşlarıyla birlikte ateş yakıp oturduğu sırada gelen telefonla Rabia’nın öldüğünü belirtmiş olmasına rağmen ilk ifadesinde evde olduğunu söylediğini vurguladı. Mahkeme, evin dışına çıkan Rabia’nın akşam karanlığında başından vurulduktan 8 gün sonra öldüğünü, genç kızın Mustafa’dan ayrılmak istediğini belirtti.

Sanık Güzel’in, jandarmaya verdiği ifadesinde, “Sağ elimi kullanıyorum. Olay günü elimi ve yüzümü yıkadım. Herhangi bir silaha dokunmadım, atış yapmadım, Rabia’ya dokunmadım” dediği, ancak kriminal incelemede, sağ el svap örneğinde ve yüzünde atış artıkları tespit edildiğine dikkat çekti.

ARAMALARA CEVAP ALAMADI

Cinayet sonrası kızın ailesiyle hiçbir teması olmadığını belirtmesine rağmen hastane kamera kayıtları incelendiğinde Mustafa Güzel’in, Rabia’nın ambulansa bildirildiği sırada acil servis çıkış kapısında çömelerek oturduğu, ancak tepe lambaları yanarak acile gelen polis ekibini görür görmez bu kez eliyle yüzünü kapatarak hızlıca hastanenin içine girdiği belirtildi.

Mahkeme, geriye dönük HTS kayıtları incelenmesinde, sanığın bir gün önce Rabia’yı 2 kez aradığı, cevap alamadığı, öldürüldüğü gün saat 00.09’dan 00.32’ye kadar 29 kez aradığı yine cevap alamadığı, 00.41’den 00.45’e kadar 7 kez tekrar aradığı ve yine cevaplanmadığı, son olarak Rabia’nın öldürülmesinden kısa süre önce saat 19.48’de Mustafa ile Rabia’nın 1 dakika 48 saniye görüştüklerini kaydetti.

TELEFONDAKİ GÖRÜNTÜLER VE İNTERNET ARAMALARI

Sanığın internette yaptığı aramalar da ortaya çıktı. Bu aramaların; “Kızlık zarı bozulmasının en önemli belirtileri”, “Normal bozulmamış kızlık zarının görüntüsü” başlıklarında yapıldığı belirlendi.

Sanığın aramaları, Rabia’nın eski sevgilisi olan Turan Güzel ile kendisini aldattığına dair şüpheleri nedeniyle yaptığı belirtildi. Telefonda sanığın bir örtü üzerinde 4 tabanca ve 4 şarjör bulunan fotoğraf çektirdiği, bu silahların ele geçirilemediği anlatıldı.

ALACAĞI MUHTEMEL CEZADAN KURTULMAK İÇİN YAPTI

Mahkeme, sanığın olay günü gerek Rabia’nın vurulmuş bedeniyle, gerekse yakınlarıyla herhangi bir temasta bulunmadığını, yine olay günü ve öncesinde silahla herhangi bir atış yapmadığını belirtmiş olmasına rağmen elbiselerinde ve el svaplarında atış artıkları tespit edilmesi nedeniyle alacağı muhtemel cezadan kurtulmaya yönelik olduğundan bu savunmasına itibar edilemeyeceğinin altını çizdi.

Yine sanığın Rabia ile birbirlerini çok sevdikleri, aralarının bozuk olmadığını belirtmiş olmasına rağmen HTS kayıtları incelendiğinde Rabia’yı vurulmadan hemen önce tüm aramalarına rağmen cevap alamadığı ya da gelen aramanın reddedildiği de dikkate alındığında, Ggenç kızın sanıktan ayrılmak istediği, sanığın da bu durumu kabullenemediği kanaatine varıldığı ifade edildi.

İNDİRİMSİZ MÜEBBET HAPİS

Mahkeme, olay yerinde yapılan keşif, dinlenen tanık ifadeleri ve toplanan deliller bir bütün olarak değerlendirildiğinde sanığı, eski nişanlısı Rabia Aslan’ı kasten öldürmek suçundan müebbet hapisle cezalandırdı ve olayın vahametini de dikkate alarak cezasında taktir indirimi uygulanmasına de yer olmadığına karar verdi.

Sanık Mustafa Güzel cinayet sonrasında tutuklanmış, mahkeme tarafından ilk duruşmada tahliye edilmişti. Ancak mahkeme cinayet mahallinde yaptığı keşif ve delillerin toplanmasıyla sanığın yeniden tutuklanmasına karar vermişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam