DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2082795-1,52%
Prof. Dr. Naci Görür tek tek sıraladı, İstanbul’da zemini sağlam ve zayıf olan yer

Prof. Dr. Naci Görür tek tek sıraladı, İstanbul’da zemini sağlam ve zayıf olan yer

Prof. Dr. Naci Görür tek tek sıraladı, İstanbul’da zemini sağlam ve zayıf olan yer - Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminin en çok Marmara Denizi sahilindeki yerleşim alanlarında hissedileceğini ifade etti. Görür ayrıca İstanbul'un en sağlam ve en zayıf ilçelerini de açıkladı.

ABONE OL
23 Mart 2023 09:50
Prof. Dr. Naci Görür tek tek sıraladı, İstanbul’da zemini sağlam ve zayıf olan yer
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Prof. Dr. Naci Görür tek tek sıraladı, İstanbul’da zemini sağlam ve zayıf olan yer

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından gözler 7’den büyük bir depremin beklendiği İstanbul’a çevrildi. Olası bir depremde 90 bin civarında binanın hasar alacağı tahmin edilen kentle ilgili konuşan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi sahilindeki tüm yerleşim yerlerinin depremi en şiddetli şekilde hissedeceğini söyledi.

Prof. Dr. Görür, zemini en zayıf olan ilçenin Ataşehir, en sağlam semtinin ise Çamlıca olduğunu belirtti.

TV100’de “Sesimi Duyan Var mı?” adlı programına konul olan Prof. Dr. Görür, “İstanbul’da beklediğimiz deprem, minimum 7,2, maksimum 7,6’dır. Bütün hazırlıklar ve senaryolar buna göre yapılıyor” dedi.

“İstanbul’da 7 büyüklüğünde bir deprem olduğunda eviniz sahile yakın bölgedeyse 9 şiddetinde hissedersiniz.” Prof. Dr. Görür şunları dile getirdi:

Avrupa Yakası’nda daha fazla hasar olacak. İstanbul’da depremin şiddetini en az hissedecek ilçeler kuzeydeki yerlerdir. Oralarda da 7-8 şiddetini bulan yerlerde vardır. Istrancalara doğru giderseniz bu daha da düşer.

Güney’de en fazla 9, Kuzey’de ise 6’ya kadar varır. Eski kayaların olduğu yerler sağlamdır. Özellikle sahilde plaj kumları ve vadilerin olduğu yerler hariç.

Pendik, Tuzla, Maltepe, Kartal, Kadıköy’den kuzeye gidince sağlam zeminleri görüyorsunuz. Çamlıca’daki zemini sondajla bile zor kazarsınız.

Naci Görür'den olası İstanbul depremi için çok çarpıcı tespit!İlginizi ÇekebilirNaci Görür'den olası İstanbul depremi için çok çarpıcı tespit!Prof. Dr. Naci Görür: Depreme direnen kentler oluşturabilirizİlginizi ÇekebilirProf. Dr. Naci Görür: Depreme direnen kentler oluşturabiliriz

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam