DOLAR 32,3321 0.25%
EURO 35,0847 -0.13%
GBP 41,0182 -0.02%
ALTIN 2.287,210,44
BITCOIN 22737230,53%
Polis, Alihan Pehlivan’ın darp olayı ile ilgili yalan ifade verdiğini açıkladı

Polis, Alihan Pehlivan’ın darp olayı ile ilgili yalan ifade verdiğini açıkladı

ABONE OL
13 Nisan 2023 11:05
Polis, Alihan Pehlivan’ın darp olayı ile ilgili yalan ifade verdiğini açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gazeteci Alihan Pehlivan'ın adının karıştığı darp olayında yalan beyanda bulunduğu ortaya çıktı.

Üyesi olduğu Dış Basın Birliği, 9 Nisan günü Ercan Havalimanı'nda, trafikte cep telefonu ile konuşan taksiciyi "trafik kurallarına" uyması için uyaran Pehlivan'ın ailesiyle birlikte otomobilinde saldırıya uğradığını ve ciddi şekilde darp edildiğini duyurmuştu. 

Pehlivan'ın, 60 yaşındaki taksici C.G. hakkında polise şikayette bulunduğu bildirilmişti.

Tutuklanan taksici 10 Nisan'da Lefkoşa'da mahkemeye çıkarılmış, yurt dışına çıkış yasağı, 5 bin TL nakdi teminat, haftada 1 gün polise imza ve iki kefilin 200 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Mahkemede polis memuru, Pehlivan'ın taksiciye, "Seni bu memleketten süreceğim, iznini iptal edeceğim” dediği ve küfür ettiğini aktarmıştı.

Polisten bugün yapılan açıklama, olay gününe ilişkin araç kamera kayıtlarının incelenmesi neticesinde Alihan Pehlivan'ın yalan beyanda bulunduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Pehlivan'ın olayın ardından polise, taksici C.G.'nin, kullanımındaki araçla seyir halinde olduğu sırada cep telefonu kullandığı yönünde bilgi verdiği belirtildi.

"GERÇEKTE OLMAYAN BİR OLAYI, OLMUŞ GİBİ GÖSTERDİ"

Açıklamada, "Mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada, C.G’nin kullanımındaki araçta bulunan kamera kayıtlardan yapılan incelemede, seyir esnasında C.G.’nin cep telefonu ile herhangi bir temasının olmadığı ve A.P’nin ise gerçekte olmayan bir olayı, olmuş gibi göstererek polise kasten bir ifade vermek suretiyle fesat karıştırdığı tespit edilmiştir. " denildi.

Gazeteci Alihan Pehlivan hakkında yasal işlem başlatılırken, soruşturma sürüyor.

PEHLİVAN OLAYI BÖYLE ANLATMIŞTI

Alihan Pehlivan, 9 Nisan günü yaşanan olayı kişisel sosyal medya hesabından şöyle anlatmıştı:

"Değerli dostlarım, bugün 13.20 gibi Ercan yolu üzerinde Mercedes Vito marka bir ticari araç sol şeritten sag şeride doğru bilinçsiz bir şekilde gitmeye başladı. Arkasından korna çalarak uyardım ve kendi şeridine geçince yanına araçla yaklaştım ve durmasını istedim. Durduktan sonra plakasınin resmini çektim ve kendisini şikayet edecegimi söyledim ve yola devam ettim. Ercan Havalimani önünde çocuğumla beraber misafirimizi aldik ve tam hareket edecekken malum şahıs camın yanında belirdi ve araç içerisinde bana saldırdı. Arabada cocuklar var dememe rağmen saldırmaya devam etti…. burnum kırıldı. İyiyim. Ancak çocukların gözü önünde böyle bir olay yaşanmasına çok üzüldüm. Üstelik onca turistin önünde oldu… Sevgili dostlar beni herkes tanır. Nasıl birisi olduğumu anlatmama gerek yok sanırsam. Ancak bu olayda,; Turizm adası diyoruz adamın yaptığı ortada. Daha önce çalıştığı yerlerde benzer olaylara karışmış. Bu adamı ülkenin en büyük işletmesi nasıl işe almış? Bu insanlar çok yoğun çalıyorlar, ama kamu hizmeti veriyorlar, bunlar denetleniyor mu? Sicillerine bakılıyor mu? Adam burnumuzu kırdı ama hala dışarıda rahatça dolaşıyor. Belkide sıradaki siz veya sizin yakınınız olacak bir sonraki sefere. Rezillik diz boyu ülkede. Ve en üzücü olan bana bunu yapıyorlar ve adam eli kolu serbest geziyorsa diyecek sözüm yok."

DIŞ BASIN BİRLİĞİ AÇIKLAMASI

 

Dış Basın Birliği de aynı gün olaya ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

“Meslektaşımız ve Dış Basın Birliği üyesi Alihan Pehlivan, bugün ailesiyle birlikte bulunduğu bir sırada araç kullanırken telefonda konuştuğunu gördüğü ve trafik kuralları konusunda uyardığı bir taksici tarafından Ercan Havalimanı'nda ailesiyle birlikte otomobilinde saldırıya uğramış ve ciddi şekilde darp edilmiştir.

Arkadaşımız Alihan Pehlivan, yaşanan bu vahim olay sonrasında polise şikayette bulunarak ifade vermiştir. Üzülerek belirtmek isteriz ki; görevi kamuoyunu aydınlatmak olan gazetecilerin ülkemizde maruz kaldığı ve giderek artan şiddet olaylarına bir yenisi daha eklenmiştir. Alihan Pehlivan’a ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, yargıya taşınan bu vahim saldırıyı Dış Basın Birliği olarak çok yakından takip edeceğimizi belirtiriz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam