DOLAR 32,5186 0.3%
EURO 34,5773 0.2%
GBP 40,4963 0.27%
ALTIN 2.502,560,80
BITCOIN 2040660-2,61%
PKK’nın oyunu bozuldu… 

PKK’nın oyunu bozuldu… 

PKK’nın oyunu bozuldu…  - Irak’ın Kuzeyinde, Türkiye sınırına 25 kilometre mesafede bulunan Çemanke kırsalında düşen ve içinde 9 PKK’lı teröristin bulunduğu helikopter kazasında ölen teröristlerden birinin Türkiye uyruklu olduğu ortaya çıktı. Ölenlerin IŞİD koalisyonu içinde yer alan Suriye’deki sözde Anti Terör Birimine mensup oldukları açıklanmıştı. 

ABONE OL
31 Mayıs 2023 08:40
PKK’nın oyunu bozuldu… 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

PKK’nın oyunu bozuldu… 

Irak’ın kuzeyindeki Duhok Vilayetine bağlı Amediye İlçesinin Çemanke kasabasının Berkiyat Köyü yakınlarında 15 Mart günü Fransız yapımı AS350 Eurocopter tipi helikopter düştü. Gizemli helikopterde 3’ü kadın 7 kişi öldü.

Ana omurgasını PKK-YPG’li teröristlerin oluşturduğu Suriye’nin kuzeyindeki ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri, ölenlerin kendilerine bağlı IŞİD ile mücadelede görev alan ve kısa adı YAT olan Anti Terör Birimi üyeleri olduğunu açıkladı.

TAMAMININ SURİYE UYRUKLU OLDUĞU AÇIKLANDI

Helikopterin Irak’ın Süleymaniye bölgesinden havalandığı ve Duhok bölgesinde düştüğü belirlenirken, SDG ölen 9 teröristin kimlik bilgilerini açıkladı ve tamamının Suriye uyruklu olduğunu duyurdu.

SURİYELİ DİYE AÇIKLADILAR TÜRKİYE UYRUKLU ÇIKTI

İstihbarat birimlerinin yürüttükleri titiz çalışma ve kimliği açıklanan teröristlerin fotoğrafları üzerinde yapılan yüz tarama sistemi, Suriye ve Irak’ın kuzeyinden kaçarak farklı tarihlerde güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin teşhislerine göre ölen 9 teröristten Suriye Afrin nüfusuna kayıtlı olduğu iddia edilen Hamdiye Seydo’nun terör örgütü PKK’nın uydurduğu  hayali isim olduğu, bu isimde bir teröristin helikopter kazasında ölmediği belirlendi.

Hamdiye Seydo diye açıklanan teröristin Mardin’in Derik İlçesi nüfusuna kayıtlı Didar kod adlı Hamdiye Özbahçeci olduğu tespit edildi.

PKK’NIN SÖZDE ÖZEL GÜÇ YAPILANMASINDA

Hamdiye Özbahçeci’nin terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki Gara Dağında silah ve patlayıcı eğitimi aldığı, terör örgütünün sözde Özel güç yapılanması olan Hezen Taybet içerisinde yer aldığı belirlendi.

Terör örgütünün Zap, Avaşin ve Haftanin bölgelerinde uzun süre silahlı faaliyetlerde bulunduktan sonra Suriye’nin kuzeyindeki yönetim ve otorite boşluğundan istifade ederek bu bölgeyi işgal eden PKK-YPG’nin silahlı kadın kolu YPJ içinde uzun zamandan beri silahlı faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

Bomba ve mühimmatlar üzerine eğitim alan terörist Özbahçeci’nin Suriye’nin Haseki, Hol, Kamışlı, Münbiç bölgelerinde ABD öncülüğünde oluşturulan IŞİD koalisyonu içinde yer aldığı öğrenildi.

PKK PANİKLEDİ ONU SURİYELİ DİYE DUYURDU

10 yıldan beri terör örgütü saflarında yer alan terörist Hamdiye Özbahçeci hakkında “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlarından üç ayrı yakalama kararı bulunduğu ortaya çıktı.

Teröristin Türkiye uyruklu olması ve terör örgütü PKK içinde uzun yıllar faaliyet yürütmesinin ABD-Türkiye, Türkiye-Avrupa ilişkilerini olumsuz yönde etkileyeceği için terör örgütünün panik halinde apar topar ölen kadın teröristi Suriye gibi gösterdiği öğrenildi.

SÜLEYMANİYE PKK ÜSSÜ HALİNE GELDİ

Bafel Talabani’nin liderliğini yaptığı Kürdistan Yurtseverler Birliği kontrolündeki Süleymaniye havaalanı son bir yıldan beri PKK’nın ana üssü olarak kullanılıyor. Bu havaalanında ayrıca ABD askerlerinin de üssü bulunuyor.

PKK’lı yöneticiler, son yıllarda artan SİHA operasyonları nedeniyle helikopterlerle buradan Kandil’e, Suriye’ye geçişler sağlıyor. PKK faaliyetlerinin yoğunluk kazandığı Süleymaniye’de hasta ve yaralı teröristlerin tedavi edildiği özel bir hastanede bulunuyor.

Süleymaniye; PKK’nın barınma, lojistik malzeme aktarımıyla ilgili de merkez pozisyonunda bir yerleşim birimi haline gelince Türkiye buradan gerçekleşecek uçuşlarla ilgili hava sahasını güvenlik nedeniyle bir süre önce kapatmıştı.

PKK'nın iletişim sorumlusuna MİT operasyonuİlginizi ÇekebilirPKK'nın iletişim sorumlusuna MİT operasyonuMİT operasyonuyla Türkiye'ye getirildi, 60 askerin şehit edilmesinden sorumluİlginizi ÇekebilirMİT operasyonuyla Türkiye'ye getirildi, 60 askerin şehit edilmesinden sorumlu

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam