DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20660260,05%

Peşkeş mi çekilecek?

ABONE OL
20 Temmuz 2017 05:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Eniz ORAKCIOĞLU

1 buçuk yıl önce kapısına mühür vurulan Karpaz Arch Houses, 2 hafta önce Belediye tarafından mühür kırılarak yeniden işletilmeye başlandı. Turizm Bakanlığı ise söz konusu yeri ihale çıkarmaya hazırlandığı öğrenildi. Dün Arch Houses’u ziyaret eden Turizm Bakanlığı Müdürü, İhale Komisyonu Memurları ile köy halkı ve belediye başkan arasında tartışma yaşandı. Belediye Başkanının Müdürü işletmeden dışarıya attığı savunuldu.

“Şoförün mühür vurduğu nerede görülmüş”

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Arch Houses bungalovlarının 14 yıldan beridir Dipkarpaz belediyesinin işletmeciliğinde olduğunu söyleyerek, “1 buçuk sene önce Faiz Sucuoğlu’nun Turizm Bakanlığı yaptığı dönemde Bakan Müsteşarı Kemal Deniz Dana, bakan şoförü ve odacısıyla birlikte gelip Arch Houses mühürledi. Bizde işletmesi elimizde olan yerin mahkeme kararı ile mühürlendiğini düşünerek 1 buçuk sene bekledik. Sonrasında mahkeme kararının olmadığını öğrenince 2 hafta önce tekrardan işletmeyi açarak müşteri aldık. Kaldı ki nerede bakan şoförünün ve odacısının herhangi bir yeri kafalarına göre mühürlediği görülmüştür” şeklinde konuştu.

“Konu mahkemede”

Konu ile ilgili dava açtıklarını anlatan Coşkun, “Ben orada 1 buçuk yıl zarara uğratıldım. Bugün herhangi bir ev sahibi evini kiraladığında kafasına göre sözleşme dolmadan kiracıyı dışarı atamaz. Bunu yapabilmek için elinizde yargı kararının olması gereklidir” şeklinde konuştu.

“Arch Houses peşkeş çekilmek isteniyor”

Arch Houses’un peşkeş çekilmek istediğini savunan Coşkun, “Sözde ihaleyle burası peşkeş çekilmeye çalışmaktadır. Bugün (Dün) ihaleciler Bakanlık Müdürüyle Karpaz’a gelmiş ve bizde bölge halkı ile orada toplanarak, Arch houses’u peşkeş çektirmeyeceğimizi söyledik. Bakanlık müdürü beni halkın önünde beni küçük düşürücü laflar da kullandı, bu sebeple bende onun dışarıya çıkmasını istedim” dedi.

“Denktaş’ın akrabasına verileceğini duyduk”

Meselenin yargıda olduğuna dikkat çeken Coşkun, “Yargı bir karar verene kadar Arch Houses kapatmayacak ve peşkeş çektirmeyeceğiz. Burası Dipkarpaz halkınındır ve halk da bu kavgada bizim yanımızdadır. Aldığımız duyum ise buranın Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın akrabasına peşkeş çekileceği yönündedir”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam