DOLAR 32,4149 0.08%
EURO 34,8479 0.04%
GBP 40,8002 0.3%
ALTIN 2.399,820,14
BITCOIN 19199861,99%
Pençe-Kilit bölgesinde şehit düşen askerlere gözyaşları içinde veda

Pençe-Kilit bölgesinde şehit düşen askerlere gözyaşları içinde veda

Pençe-Kilit bölgesinde şehit düşen askerlere gözyaşları içinde veda - Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde terör örgütü mensuplarınca yola döşenen el payımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Konyalı Piyade Uzman Çavuş Cem Ahmet Kaya (32) ve Mersinli Piyade Uzman Çavuş Halil Şahin son yolculuğuna uğurlandı.

ABONE OL
12 Haziran 2023 14:10
Pençe-Kilit bölgesinde şehit düşen askerlere gözyaşları içinde veda
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ali Ekber ŞENMüslüm EVCİ

Pençe-Kilit bölgesinde terör örgütü mensuplarınca yola döşenen el payımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak etmesiyle yaralanan Piyade Uzman Çavuş Cem Ahmet Kaya, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit düştü. Şehidin naaşı düzenlenen törenin ardından Konya’ya getirildi. Piyade Uzman Çavuş Halil Şahin, memleketi Mersin’in Erdemli ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

TÖRENE BAKAN BOLAT DA KATILDIŞehit Uzman Çavuş Cem Ahmet Kaya için bugün öğlende Konya Şehitliği’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, CHP Milletvekili Barış Bektaş, AKP Konya milletvekilleri Selman Özboyacı, Ziya Altunyaldız, askeri ve sivil erkan ile binlerce vatandaş katıldı. Oğlunu tabutuna sarılan anne Nebahat Kaya, “Oğlum, kınalı kuzum. Cennetine beni de al oğlum. Ben seni cennete uğurladım. Peygamber efendimize selam söyle yavrum. Benim asker oğlum” diyerek gözyaşı döktü.

ŞEHİDİN AĞABEYİ: DÜŞMANLARI SEVİNDİRMEYELİM

Kardeşinin tabutunu omzunda taşıyan ağabey Cemal Kaya ise, “Ağlamak yok. Düşmanları sevindirmeyelim. Vatan sağ olsun” diye konuştu. Şehidin yakınları ise, “Allah devletimizi daim kılsın. Bu hainleri ülkemizden defedeceğiz. Gerekirse biz de canımızı seve seve veririz” dedi.

Piyade Uzman Çavuş Cem Ahmet Kaya, kılınan cenaze namazının ardından Konya Şehitliği’nde toprağa verildi.

MERSİNLİ ŞEHİDE VEDA

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, araç geçerken el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen askerlerden biri de Piyade Uzman Çavuş Halil Şahin oldu. Şehit Piyade Uzman Çavuş Halil Şahin için memleketi Mersin’in Erdemli ilçesindeki Ulu Cami’de cenaze töreni düzenlendi.

Törene katılan şehidin annesi Sultan Şahin, 2 çocuk annesi eşi Deniz Şahin ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit eşi Deniz Şahin, yetim kalan oğlu 4 yaşındaki Bircan’ı, anne Sultan Şahin ise 3 yaşındaki torunu Yağmur’u kucağından bir an olsun bırakmadı. Vali Pehlivan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, şehidin eşi ve annesine başsağlığı dileğinde bulundu. Acılı eş Deniz Şahin, Vali Pehlivan’ın başsağlığı dileği sırada teröre lanetler yağdırarak, “O bu vatan uğruna şehit düştü” dedi.

Erdemli Müftüsü Hasan Küçük’ün kıldırdığı cenaze namazı sonrası askeri manga ile bir süre omuzlarda taşınan şehit Piyade Uzman Çavuş Halil Şahin’in cenazesi, Alata Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam