DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20487231,07%
Özuslu, stabil parada ısrarcı: Vatandaşın kümes yapacak parası yok

Özuslu, stabil parada ısrarcı: Vatandaşın kümes yapacak parası yok

ABONE OL
16 Haziran 2023 10:00
Özuslu, stabil parada ısrarcı: Vatandaşın kümes yapacak parası yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili adayı Sami Özuslu, seçim gezileri kapsamında Akıncılar Köyü’nü, Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’ni, Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi Gündüz Bakım Merkezi’ni ve bölge okullarını ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti.

"VATANDAŞIN KÜMES YAPACAK PARASI KALMADI "

Ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda 25 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek ara seçimin önemine işaret eden Sami Özuslu, “Bu seçim memleketin bugünkü gidişatı tamamdır ya da değildir seçimidir.” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk halkının sürekli olarak fakirleştiğini savunan Özuslu, stabil para birimine endeksli muhasebe sisteminin önemine dikkat çekti.

2004 yılında da ülkemizde “inşaat furyası” olduğunu anımsatan CTP adayı, şimdiki dönemle o dönemin arasında büyük fark olduğunu kaydetti. Söz konusu dönemde vatandaşların ev, arsa, araba alabildiğinin kaydeden Sami Özuslu, “Şimdi kümes yapacak para kalmadı. Kamu görevlilerinin ikramiyeleriyle ev alır insanlar, şimdi kümes parası bile değildir. Türk Lirası eriyor. Çareyi yıllardır söylüyoruz. CTP, yıllardır istikrarlı para birimini söylüyor.” dedi. 


Sami Özuslu’ya CTP Lefkoşa İlçe Başkanı Devrim Barçın, Değirmenlik-Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler ve bazı milletvekilleri eşlik etti. 

"SANDIĞA GİDİP SARI KARTI GÖSTERELİM"

Bütün giderlerin dövize endeksli olduğunu yineleyen Özuslu, gelirlerin de dövize endeksli olmadı gerektiğini ifade etti.

“Eskiden bu iş imkansızdır diyenler, şimdi bu zordur demeye başladılar. Kendileri bir şey üretemeyince, savunmaya geçiyorlar.” diye konuşan Sami Özuslu, devletin birçok vergiyi halihazırda döviz aldığını belirtti. Özuslu, “Yakında herkes bu konuyu konuşacak, başka çıkış yolu yoktur. Şu anda herkes bitmek üzerindeyiz psikolojisini yaşıyor. Buna dur demek zorundayız. Önümüzdeki seçim bir ders, hatta sarı kart gösterme seçimidir. Hakemin bu seçimde kırmızı kartı yok ama ikinci seçimde mutlaka kırmızı kart görecekler. Sandığa gidip sarı kartı göstermek gerekir.” diye konuştu. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam