DOLAR 32,5922 0.31%
EURO 35,0129 0.1%
GBP 40,7785 -0.06%
ALTIN 2.456,790,86
BITCOIN 21016240,50%
Özgür Özel: Yönetenlerin mütevazı olduğu, halkın zenginleştiği bir düzeni istiyoruz

Özgür Özel: Yönetenlerin mütevazı olduğu, halkın zenginleştiği bir düzeni istiyoruz

Özgür Özel: Yönetenlerin mütevazı olduğu, halkın zenginleştiği bir düzeni istiyoruz - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Çanakkale’de; “Güçlü bir parlamento’ derken, sarayların güçlü, liderin güçlü, halkın fakir olduğu, süründüğü, ezildiği; kararı onların verip halkın çilesini çektiği bir düzendense yönetenlerin mütevazı olduğu halkın zenginleştiği bir düzeni istiyoruz. İttifakımızın özü de sözü de senedi de budur' dedi.

ABONE OL
18 Nisan 2023 17:50
Özgür Özel: Yönetenlerin mütevazı olduğu, halkın zenginleştiği bir düzeni istiyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Özgür Özel: Yönetenlerin mütevazı olduğu, halkın zenginleştiği bir düzeni istiyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gelibolu’da Millet İttifakı Seçim Bürosu’nun açılışına katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

* “Her bir aday bizim için son derece kıymetlidir. CHP, baba evidir. Bugün; geçmişte farklı siyasi partilerde olduğumuz… Gelecek Partisi’nin, DEVA’nın, Saadet’in, Demokrat Parti’nin, İYİ Parti’nin ve CHP’nin ne kadar üyesi varsa, gönül vereni varsa; ortaklıklar üzerinde bir aradalar. Nedir? Güçlendirilmiş bir parlamenter sistem, güçlü bir Meclis kurmak… Bu, Türkiye’nin uzak olduğu bir şey değil. 100 yıl önce bir saray vardı, tek adam vardı; doğru kararlar veremedi.

* Örneğin; ‘Çanakkale geçilmez’ deyip, burada kefensiz binlerce, on binlerce yatan varken, tek başına verdiği bir kararla, Çanakkale’den geçilip İstanbul’un işgaline, Anadolu’nun işgaline sebep oldular, engel olamadılar. Sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’dan başlayıp, hepimizin dedelerini, ninelerini önce kurtuluşa, sonra kuruluşa ikna etti.

* Kuruluş; güçlü bir parlamento, güçlü bir Meclis’te. ‘Tek başıma yetkileri ben kullanacağım’ dese, ‘kullan paşam’ derlerdi, kabul etmedi. ‘Tek başıma orduların başkomutanıyım’ dese, ‘ol’ dediler, kabul etmedi. Her şeyi saraydan yönetse, padişah olsa olurdu, kral olsa olurdu, başkan olsa olurdu; ama parlamento dedi.

* Bugün de biz, ‘güçlü bir parlamento’ derken, sarayların güçlü, liderin güçlü, halkın fakir olduğu; süründüğü, ezildiği; kararı onların verip halkın çilesini çektiği bir düzendense yönetenlerin mütevazı olduğu halkın zenginleştiği bir düzeni istiyoruz. İttifakımızın özü de sözü de senedi de budur.

“2300 MADDEDE MUTABIKLAR”

* Birbirinden değerli altı ilçe başkanı el ele sizi selamladı. 2300 vaatte mutabıklar. İlk madde, enflasyonu tek haneye indirmekten tutun da çocuklara okulda ücretsiz yemek, süt vermeye kadar. Güvenlik politikalarından dış politikaya, mülteci sorunundan enflasyonla mücadeleye kadar; 2300 maddede mutabıklar.

* Cumhur İttifakı neyde mutabık? Tek bir madde: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçelim, o ne yaparsa yapsın. Örneğin MHP orada, Büyük Birlik orada, AKP orada; AKP’nin listelerinde üç tane HÜDA-PAR’cı var. Ne diyorlar? ‘Ne mutlu Türküm diyene’ denmesin’ diyorlar. Ne diyorlar? ‘Sabahları andımız okutulmasın’ diyorlar. ‘Özerklik konuşulsun, federasyon kurulsun, Türkiye eyaletlere bölünsün’ diyorlar. Bunları HÜDA-PAR söylüyor, AK Parti’nin içinde; bir kolunda MHP, bir kolunda da Destici var. Onların ittifakı, ‘Tayyip Erdoğan’ı başa getir, gerisine karışma’ ittifakı. Bizim ittifakımız, ‘Millet zenginleşsin, demokrasi gelsin’ ittifakı.

* İlkesizlere karşı, boşvermişlere karşı, ben milliyetçiyim deyip de, bölünelim diyenle kol kola girenlere karşı; gönül gönüle hep birlikte, Türkiye’yi hep beraber kurtaracağız. Bir sözüm, hep birlikte buradayız. Gelibolu’da CHP’nin açılışındayız. Bu CHP, tek başına CHP değildir. Bu kapı, baba evi. Bu kapının özelliği şu. Herkes baba evine doğar, büyür. Kimi daha büyüğüne gitmek için taşınır, kimi daha küçüğüne gider. Kimi daha yakına gider. Kimi başka şeyler umar, ama herkes bir şey bilir. Baba evinde her zaman, mutfakta çorba kaynamaktadır, baca tütmektedir. Başı sıkışan, düzeni bozulan ya da, artık baba evine gitmek lazım diyene, kapıları sonuna kadar açıktır.

“BABA EVİNİN TAPUSU BİR KİŞİYE KAYITLI, O DA GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”

* Bugün, sade ittifak ortaklarımız değil; onlar zaten baba evinin kıymetini bildiler, hep birlikte baba evinde buluştuk. MHP’li de olsa bekliyoruz, AKP’li de. Bu baba evine gelmek isteyene, sakın önüne geçip de şunu demeyin. Neredeydin demeyin? Adam sorarsa ne diyeceksin, tapusu sende mi diye? Baba evinin tapusu bir kişiye kayıtlı, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk.” ANKA

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster AK Parti AKP Atatürk Çanakkale CHP Cumhurbaşkanı İYİ Parti Meclis MHP Muharrem Erkek Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk Özgür Özel Parlamenter sistem seçim süt

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam