DOLAR 32,2836 -0.07%
EURO 34,8531 -0.05%
GBP 40,5801 0.01%
ALTIN 2.425,620,07
BITCOIN 20368463,11%
Özgür Özel: Karanlık sokaktaki küskünün peşindeyim

Özgür Özel: Karanlık sokaktaki küskünün peşindeyim

Özgür Özel: Karanlık sokaktaki küskünün peşindeyim - Bursa İl Başkanlığı'nda konuşan CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, 'Cumhuriyet Halk Partililer ve seçmenlerimizde görülmemiş bir duygusal kopuş yaşanıyor. Öyle millet kapıyı falan vurmuyor. Sessizce çıktı. Bizden uzaklaşıyor. Karanlık bir sokakta kayboluyor. Ben o karanlık sokaktaki küskünün peşindeyim' dedi.

ABONE OL
16 Ekim 2023 20:05
Özgür Özel: Karanlık sokaktaki küskünün peşindeyim
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, partisinin Bursa İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

“ÇOK YÜKSEK BİR DEĞİŞİM TALEBİ VAR”

“Burası Cumhuriyet Halk Partililerin hatta bütün Türkiye’nin baba evi” diyerek sözlerine başlayan Özel, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

* “O yüzden kimse Cumhuriyet Halk Partililerden, geçmişte kötü örnekleri olabilir ama baba evinde kavga baba evinde hırçınlık, baba evinde hakaret asla beklemesin. Biz kırıp dökerek, yakıp yıkarak, inciterek vefasızlık yaparak bir süreci yürütmeyeceğimizi ilk baştan söyledik Bugün için Türkiye’de ve partide çok çok yüksek bir değişim talebi ve çok ciddi bir değişim, dönüşüm süreci yaşanıyor. Bununla ilgili olarak biz bu değişimi sadece Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla ve onun değişmesine bağlarsak bu kendisine haksızlık olur, vefasızlık olur.

“HAKSIZLIK OLUR…”

* Üç aydır bunu söylüyorum, sadece kurumlar değişsin dersek bu başka bir haksızlık olur. Bizim değişimden anladığımız genel başkan, kadrolar, tüzük, program ve elbette siyaset yapış biçiminin baştan aşağı irdelenmesi, tartışılması ve delegelerimizin özgür oylarıyla belirlenmesi gerekiyor.

“GÖRÜLMEMİŞ BİR DUYGUSAL KOPUŞ VAR”

* Bu yüzüncü yılda seçim yenilgisiyle elbette yüzleşeceğiz. Özeleştiride bulunacağız. Kendi payımıza düşen kusurları kabul edeceğiz. Ve geçmişteki doğruları sürdürüp yanlışları düzelterek ve bu partiyi nasıl iktidar yapabileceğimizi hep birlikte tartışacağız. Morallerimiz bozuk bizim. Partili yere bakıyor yolda yürürken. Cumhuriyet Halk Partililer ve seçmenlerimizde görülmemiş bir duygusal kopuş yaşanıyor.

“KARANLIK SOKAKTAKİ KÜSKÜNÜN PEŞİNDEYİM”

* Öyle millet kapıyı falan vurmuyor. Sessizce çıktı. Bizden uzaklaşıyor. Karanlık bir sokakta kayboluyor. Ben o karanlık sokaktaki küskünün peşindeyim. Bu partide bir değişim, bir dönüşüm, bir gençleşme, bir iktidar umudu, bir ayağa kalkma iradesini ortaya koymazsak önümüzdeki süreç son derece hepimiz açısından sürdürülmesi zor, hepimizi üzecek ve yeni kayıplar yaşayacağımız bir sürece dönüşebilir.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ LAİKLİĞE SAHİP ÇIKACAK”

* İktidar partisinin muhalefete muhalefet ettiği bir düzeni reddediyorum ben. Muhalefet iktidarın ensesindedir. Başında boza pişirir. Futbol deyimiyle ona sahasından top çıkartmaz. Biz kendi kalemizin önünde savunma yapıyoruz. Adam laikliğe saldırıyor, ‘aman yanlış anlamasınlar.’ Anlayan anlasın, nasıl anlayacaksa anlasın. Bu laiklik hem Türkiye’deki tüm inançların özgürlüğünü hem de herkesin özgürce yaşama ve yaşam alanına kimsenin müdahale edememe özgürlüğünü birlikte barındırır. Laikliği savunmayan bir Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne başında dururum, ne içinde olurum. Cumhuriyet Halk Partisi laikliğe sahip çıkacak.

“BİZİM PARTİMİZ BÖYLE BİR PARTİ OLMAMALI”

* Cumhuriyet Halk Partisi bir örgüt partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi’ni, sağ partilerdennfarklı olarak, kendi politikaları örgütünden oluşmuş ve yukarıya doğru taşınmış politikalar olarak belirlemek durumundadır. Sağın yapısı gereği kraldan padişahtan alışkanlık, kararı orada alırlar fermanla aşağı duyururlar. Herkes bu fermana uyar. Ama bizim partimiz böyle bir parti değil, olmamalıdır.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BİR TANITIM OLACAK”

* Cumhuriyet Halk Partisi’nde eksik kalan her şeyini tamamlandığını göreceksiniz. Önümüzdeki dönemde bir lansman toplantısı olacak, bir tanıtım olacak. ‘CHP orada eksik kaldı, burada yarım kaldı’ değil Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkenin bütün temel meselelerinde iktidarmışçasına doğruları savunduğu, anlattığı, göğsünüzü kabarttığı bir süreç olacak.

“SAYGILI OLMAK LAZIM”

* Sayın Genel Başkanımız dedi ki, ‘4’ünde kurultay var, 6’sında parti içinde tartışma çıkaranı kapı önüne koyarım.’ Biz kurultaylarda bileşiriz, bütünleşiriz, her birlikte yola çıkarız. Ama sayın genel başkanımıza hatırlatmamız lazım ki, 6’sında kimin genel başkan olacağına seçilmiş delegelerimiz karar verecek. Oraya saygılı olmak lazım.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam