DOLAR 49,77930,07%
EURO 55,4891-0,22%
ALTIN 6.496,611,10
BITCOIN 40075130.41375%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Özersay: “Polisimize ve mahkemelerimize güvendik, haklı çıktık”

Özersay: “Polisimize ve mahkemelerimize güvendik, haklı çıktık”

ABONE OL
27 Ekim 2026 14:12
Özersay: “Polisimize ve mahkemelerimize güvendik, haklı çıktık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, “Polisimize ve mahkemelerimize güvendik, haklı çıktık.” dedi.

Özersay yaptığı yazılı açıklamada, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Kadın Kolları eski Başkanı Fatma Ünal’ın sahte diploma davasında mahkumiyet kararını değerlendirerek, süreç başladığında kendilerine dosyanın kapatılacağını ve uğraşmamaları gerektiğini söyleyenler olmasına rağmen polise ve mahkemelere güvendiklerini, konunun peşini bırakmadıklarını kaydetti.

Bilgi Edinme Yasası kapsamındaki haklarını kullandıklarını ve kamuoyu baskısının etkili olduğunu belirten Özersay, geçen yıl sahte diploma verenlerin hapis cezası almasının ardından mahkemenin kararını sahte diplomayı alan kişinin de suçlu bulunması bakımından önemli gördüğünü söyledi.

Pilot davanın ardından diğer sahte diploma davalarının da ilerlemesini beklediğini ifade eden Özersay, yıllarca emek vererek eğitimini tamamlayanların yanında, okula gitmeden diploma alan kişilerin bulunmasının adalet ve fırsat eşitliği duygusuna zarar verdiğini, alınan sonuçların adalet sistemine duyulan güveni güçlendireceği görüşünü dile getirdi.

Ülkenin tek çıkış yolunun temiz siyaset olduğunu, yolsuzluklara ve bu türden sahtekarlıklara karşı mücadelenin lafla olmayacağını savunan Özersay, somut adım atmak ve takibini yapmanın hayati önem taşıdığını söyledi.

Özersay, “Bir kez daha Halkın Partisi’nin bu konudaki hassasiyetinin ve mücadelesinin polisimizin ve bağımsız mahkemelerimizin de kararlı duruşuyla nasıl somut sonuca dönüştüğünü gördük.” dedi.

– Üniversiteler için denetim çağrısı

Benzer olayların önlenmesi için yükseköğretimde tedbir alınması gerektiğini de belirten Özersay, şunları söyledi:

“Bundan sonrasında bu türden sahte diploma olaylarının önüne geçebilmek için yükseköğrenimle ilgili YÖDAK ve Milli Eğitim Bakanlığı bağlamında tedbir almakta kararlıyız.

Bu ülkede 30’a yakın üniversitenin varlığı ciddi şekilde sorgulanmalıdır. Bir standart belirleyip bir geçiş süresi tanındıktan sonra tüm bu üniversiteleri denetlemek ve şartlara uygun olmayanları gerekirse kapatmak konusunda kararlıyız.”

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle