DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047878-2,51%

Özersay: Eğitim Bakanı ve Bakanlığı Neden Var?

ABONE OL
6 Eylül 2017 15:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Eğitim Öğretim yılı başlıyorMUŞ;

Sorarım size BÜTÜN YAZ ne yaptınız?

1- Okullar 15 Eylül’de açılacakken, bu açılış 18 Eylül’e ertelendi. Ne güzel bir başlangıç değil mi? Gerekçesi ne? Gerekli hazırlıklar yapılamadı, eksiklikler giderilemedi, yetişmedi! İlk öğretim çalışma takvimi dahi hazırlanmadı.

2- Öğretmen yeterlilik sınavları daha bu hafta sonu yapılıyor! Öğretmen atamalarının yapılabilmesi için öğretmenlerin geçmeleri gereken sınav bu hafta sonuna kaldı.

3- Temmuzda tamamlanması gereken öğretmen nakilleri hala bitmedi, Bakanlık konuyu bir aydan uzun süre gecikmeli şekilde Kamu Hizmeti Komisyonu’na gönderdi, bazı öğretmen arkadaşların görev yeri hala resmi olarak BELLİ DEĞİL!

4- Halen daha ilk öğretim dairesi müdürü ile orta öğretim dairesi müdürleri ATANMADI! Kim neyi planladı ya da planlayacak ve kim neyi denetleyecek ya da yönlendirecek?

5- Bazı okullarda sınıf inşaat ve tamirleri halen sürüyor, bu okullarda eğitim başlayabilecek mi hala muamma!

6- Eğitimde taşıma işini kimlerin yapacağının hala belirlenmediğini söyleyen Kar-İş, okullar açılmadan ne şekilde, nasıl öğrenci taşınacağı, ödemelerin nasıl olacağı konusunun belirsizliğini koruduğunu ortaya koydu!

7- Müfredat konusunda vatandaş hop oturup hop kalkıyor! Türkiye’de yaşanan müfredat değişiklikleri temelinde ülkemizdeki eğitimin de aynı çizgide gideceği değerlendirmeleri yapılıyor. Eğitim Bakanlığı olarak çıkıp net şekilde “biz Türkiye’den gelecek kitaplarda ne yazarsa yazsın, kendi kitaplarımızın hazırlığını bitirinceye değin ve sonra da Atatürk İlke ve İnkılaplarını öğrencilerimize öğretmeye devam edeceğiz” diyor musunuz? Anayasa ve yasalarımızda laiklik ve Atatürk ilke ve inkılapları eğitim konusunda temel unsur olarak dururken bunu hala neden demiyorsunuz? Neden susuyorsunuz?

Sahi, Eğitim Bakanı ve Bakanlığı NEDEN VARDIR!!!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam