DOLAR 32,3832 -0.13%
EURO 34,6811 -0.38%
GBP 40,5473 -0.71%
ALTIN 2.404,94-1,22
BITCOIN 1983581-1,76%
Özel’den İstanbul kongresiyle ilgili açıklama

Özel’den İstanbul kongresiyle ilgili açıklama

Özel’den İstanbul kongresiyle ilgili açıklama - CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, değişimcilerin adayı Özgür Çelik'in kazandığı İstanbul il kongresinin sonucuyla ilgili konuştu.

ABONE OL
11 Ekim 2023 12:40
Özel’den İstanbul kongresiyle ilgili açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel, kurultay öncesi ilk il ziyaretini Yozgat’a gerçekleştirdi.

Özellikle kongrelerine katılamadığı illeri mutlaka ziyaret etmek istediğini dile getiren Özel, CHP’yi baba evi olarak gördüğünü, Türkiye’nin 81 ilinde, tüm ilçe ve beldelerinde CHP’lilerin ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hepsinin baba evlerinin bulunduğunu belirtti.

Değişimcilerin adayı CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’in kazandığı İstanbul il kongresinin üç sonucu olacağını dile getiren Özgür Özel, şunları söyledi:

– Bir tanesi bir sayısal sonucu var. Bugün onunla meşgul olacak değiliz. O, kurultay günü, oyların sayılacağı bir şey. İkincisi, bir psikolojik sonucu var. Bütün Türkiye’nin merak ettiği bir kongreydi ve onun bir rüzgarının Anadolu’ya ve Anadolu’da yaşananların Trakya’ya bir yansıması olacak. İstanbul’a da bir yansıması olacak.

– Ama üçüncüsü, İstanbul bir tercihte bulundu. İstanbul, Türkiye’deki altı delegeden birini belirleyen bir il. Önceki görevlerinde başarılı olmuş, partisine hizmet etmiş, bir üst göreve ilk kez talip olan ve konuşması boyunca İstanbul’u daha iyi nasıl yöneteceğini anlatan genç bir adayı İstanbullular göreve getirdiler.

GENÇ YÜZLER GÖRECEKSİNİZ

– Ben İstanbul seçiminin sayısal sonuçlarından ya da yaratacağı psikolojik etkiden çok ortaya koyduğu bu profil tercihini önemsiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 4-5 Kasım’da yapacak olduğu kurultayın da hem bir gençleşmenin, bir yenilenmenin ve bütün politikaları danışmanlarıyla birlikte belirleyen ve Recep Tayyip Erdoğan gibi atanmışlarla karar verip yol alan bir anlayış yerine seçilmişlerle, parti meclisiyle, milletvekilleriyle, il başkanlarıyla ve ilçe başkanlarıyla ve delegasyonlarıyla karar aldığı, sözün, kararın, yetkinin buralardan kullanıldığı bir sürecin başlamasının hepimizin Halk Partisi’nin ilk başta, sonra da Türkiye’nin özlediği yarınları başlatacağını düşünüyoruz. Bundan sonra baktığınızda yanımızda yeni yüzler göreceksiniz, genç yüzler göreceksiniz, daha çok kadın göreceksiniz ve bizim yönetim kadrolarımıza baktığınızda örgütümüzün kendini görebildiğini göreceksiniz. (AA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam