DOLAR 32,6723 0.53%
EURO 35,3566 0.36%
GBP 41,5877 0.46%
ALTIN 2.502,010,73
BITCOIN 20272680,55%

Özbeyit’e 3, Stocia’ya 2 Yıl Mahkumiyet!

ABONE OL
20 Şubat 2015 12:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi,  8 Mart 2014 tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen Hüseyin Evren Zabit’e ait dükkânın kurşunlanması olayı ile ilgili görüşülen davanın kararını açıkladı. Aralık ayında Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde görüşülen davada heyet,  olayla bağlantılı ve başka suçlardan mahkûmiyeti olan Emin Özbeyit’i 3 yıl, Viorel Ionut Stocia’yı 2 yıl hapislik cezasına mahkum etti. 

Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanıkların kurşunlama suçunu  geçtiğimiz Mart ayında işlediğini anlattı.

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, başka suçlardan 20 yıl hüküm giyen ve 2010 yılından bu yana hükümlü tutuklu olarak Merkezi Cezaevinde bulunan Emin Özbeyit’in Viorel Ionut Stocia’yı yönlendirmesi ile gerçekleştirdiğini söyledi. 

Melek Esendağlı, ciddi suçlar arasında yer alan “silah taşıma”, ve “kurşunlama”  suçlarının ülkemizde yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğine dikkat çekti. Mahkemelere bu tür suçlar karşısında büyük görevler düştüğünü belirten Esendağlı, verilecek olan cezaların ağırlaştırıcı ve bu suçu işlemek isteyenlere ibret verici olması gerektiğini vurguladı.

Melek Esendağlı sanık Emin Özbeyit’e ceza takdir ederken benzer suçlardan hüküm giymesini dikkate alarak, sanığın evli ve 2 çocuk babası olduğunu, 2010 yılında yargılanarak 20 yıl hapislik cezası aldığını da anımsattı. Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, Viorel Ionut Stocia’nın 26 yaşında olduğunu sanığın çaresizlik ve kişisel zayıflığı tesiri altında işlemiş olduğu suçtan dolayı mahkemeden özür dilediğini belirtti.

Sanığa ceza takdir ederken kişisel durumunun etraflıca izlendiğini söyleyen Esendağlı, “Sanık çok zor bir çocukluk geçirdi. İşlediği suçu abi diye bildiği Emin Özbeyit’in verdiği talimat doğrultusunda işlediğini polise itiraf etti. İşlenen suçlardan sonra polise yardımcı oldu ” dedi.

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı tarafından okunan kararda sanıkların yeniden topluma kazandırılması için en adil ve en uygun olanının hürriyetini bağlayıcı ceza olduğunu söyledi. Esendağlı, mahkeme heyeti sanık Emin Özbeyit’i 3 yıl, Viorel Ionut Stocia’yı 2 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini duyurdu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam