DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 2060910-0,67%

Önce eğitmenler eğitildi

ABONE OL
15 Nisan 2018 08:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Eniz ORAKCIOĞLU

Bağımsız Şoför Okulları Birliği, motor sürücü adaylarını eğiten Şoför Okulları eğitmenleri için, 3 kademede motor eğitimi ve sınavının ilk ayağını dün gerçekleştirdi. Hazırlanan parkur renkli görüntülere sahne olurken, hem eğitmenler hem daire müdürleri ve müfettişleri bu organizasyonun önemine işaret etti.

Bağımsız Şoför Okulları Birliği Başkanı Halil Yiğit,

“Sırasıyla hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz”

Bağımsız Şoför Okulları Birliği Başkanı Halil Yiğit, 3 kademeden oluşan motor eğitiminin, ilk ayağını gerçekleştirdiklerini belirterek, “ Motor eğitimi planımızda, şoför okulu eğitmenlerine 125, 250 ve 1000 cc motosiklet eğitimi verilecek. Önümüzdeki ay ise, Türkiye’den gelecek olan Honda’nın uzman eğitmenleri ile bu eğitimin devamını gerçekleştireceğiz. Eğitim süresince en iyi ilk 3’e de çeşitli ödüllerimiz olacak, onun arkasından da, arabalarla ileri teknik sürüş eğitimleri yapmayı planlıyoruz ve onu da yurtdışından gelecek eğitmenlerle gerçekleştireceğiz. Hedeflerimiz bunlarla da sınırlı değil, sırasıyla araba, tır ve kamyon eğitimlerini ülkemizdeki eğitmenlere yurt dışından getireceğimiz profesyonel eğitimlerle vereceğiz” dedi.


Trafik Dairesi Müdürü Nazmiye Çelebi

“Eğitmenlerin kendilerini yenilemeleri şart”

Trafik Dairesi Müdürü, Motorlu araçlar Mukayyit Vekili, İzin Kurulu Başkanı Nazmiye Çelebi de, Bağımsız Şoför Okulları Birliğinin trafik dairesine bir talepte bulunduğunu belirterek, “Bu talepte de Bağımsız Şoför okulları Birliğine üye olan şoför okulları ve eğitmenleri için motor eğitimi söz konusuydu. Sürücü eğitmenlerinin kendilerini yenileyerek, eğitilmeleri gerekmektedir. Kısacası  burada verilen eğitimlerin hizmet içi eğitim olarak adlandırabiliriz. Nasıl ki ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenlerine yıllık kendilerini yenilemeleri için hizmet içi eğitimler veriliyorsa, şoföro okulları eğitmenleri için de bu durum böyledir.  Bizden talep edilen sınav yerinin düzenlenmesiydi ve bizde bu talebi yerine getirdik” şeklinde konuştu.

Sürüş Ehliyetleri ve Müfettişliği Baş Müfettişi Şube Amiri Gürel Cantaş 

“2014’den bu yane yeni uygulama getirdik”

Sürüş Ehliyetleri ve Müfettişliği Baş Müfettişi Şube Amiri Gürel Cantaş ise, “Ülkede, 1974 yılından beri yürürlükte olan basit bir motor sınavı sistemi mevcuttu. Bu sistemde sürücü adayı 100 metrelik bir mesafeye giderdi ve  sınavı bitirirdi. Yani burada sadece bakılan, sürücü adayının motor üzerinde sinyal verme, dengede durma kabiliyetlerinin olup, olmadığıydı. Kısacası çok basit bir sistemdi. Mart 2014’de elimizi taşın altına koyarak bu sistemi tepkilerinde geleceğini bildiğimiz halde değiştirdik. Çünkü sürücü adayları sınav ne kadar basit olursa kendileri için o kadar avantajlı olacağını düşündükleri için tepki koydular. Vizyon sıfır adı altında Avrupa’daki motor sınavının aynını 2014’de ülkemizde de uygulamaya koyduk. Bu uygulama 10 metre uzunluğunda, 30 santim genişliğinde, 5 santim yüksekliğinde bir denge parkuru kurarak, 6 metrelik aralarla yaklaşık 10 adet dubayı dubaları yere düşürmeden dengeli bir şekilde motoru yatırıp geçmeyi içeriyor. Öte yandan sekiz dediğimiz, sekiz çizgisi üzerinde dengeyi koruyarak motorla dışına çıkmadan motoru sürebilme kabiliyeti, akabinde de sürat anında motoru frenleyebilmek ve bu frenleme esnasında da motorun sağa, sola kaymasını engelleye bilme kabiliyetini gözlemlemek amaçlı yapılan bir parkur ve sınavdır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam