DOLAR 32,5890 0.34%
EURO 34,7987 0.16%
GBP 40,6542 0.13%
ALTIN 2.497,070,52
BITCOIN 21074235,57%
Oktay, KKTC’deki AK Partililer ile buluştu, 14 Mayıs mesajları verdi

Oktay, KKTC’deki AK Partililer ile buluştu, 14 Mayıs mesajları verdi

ABONE OL
1 Nisan 2023 19:10
Oktay, KKTC’deki AK Partililer ile buluştu, 14 Mayıs mesajları verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

KKTC'de temaslarını sürdüren Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti KKTC Ülke Temsilciliği Teşkilatı'yla bir araya geldi.

Alayköy Belediyesi Sosyal Aktiviteler Merkezi (ABELSAM) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ile Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu da hazır bulundu.

Oktay, konuşmasında, dünden bu yana Kıbrıs Türkleriyle hasret giderdiklerini söyledi.

Türkiye-KKTC ekonomik ve kalkınma işbirliği çerçevesinde, KKTC'de desteklenen yatırımları, iyileştirmeleri, sosyal yardımları sürdürdüklerini belirten Oktay, dün KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile 2023 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşmas'ını imzaladıklarını hatırlattı.

Oktay, Türkiye'den KKTC'ye 9,5 milyar liralık destek sağlanmasını içeren anlaşmanın hayırlı olmasını dileyerek, Derinya Sosyal Konut Projesi, Güvercinlik Büyük Organize Sanayi Bölgesi, Orta Mesarya Tarımsal Sulama Projesi, 500 Yataklı Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi ve Gazimağusa İlahiyat Koleji gibi yatırımların kaynağının anlaşmaya dahil olduğunu ifade etti.

Yeni Ercan Havalimanı'nın faaliyete geçerek, Kuzey Kıbrıs'a pek çok anlamda hareketlilik getireceğini vurgulayan Oktay, Türkiye'nin yaşanan büyük felaketin yaralarını hızla sararken, Kuzey Kıbrıs'taki çalışmalarını hiçbir zafiyete mahal vermeden devam edeceğini kaydetti.

Konuşmasında Türkiye siyasetine yönelik değerlendirmelerde de bulunan Fuat Oktay, muhalefete eleştirilerde bulundu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimleri işaret ederek, "Çok partili dönemde bir defa bile mührü bunlara vermeyen milletimiz, kimin boş laf ürettiğini kimin sorumluluk aldığını, iş ürettiğini iyi biliyor." dedi.

Oktay, Türk milletinin 20 yıldır dediği yapan, hakkın ve doğrunun yanında duran eser siyasetine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşuna inandığını ve güvendiğini anlatarak, bu iradenin devam etmesi, kazanımların kesintiye uğramaması için Kuzey Kıbrıs teşkilatının çok yoğun çalışması gerektiğini kaydetti.

KKTC'ye dün öğleden sonra gelen Fuat Oktay'ın, bu akşam Hala Sultan Cami'deki iftar programının ardından adadan ayrılması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam