DOLAR 32,3829 0.19%
EURO 35,0588 -0.07%
GBP 41,0588 0.33%
ALTIN 2.324,180,22
BITCOIN 2272078-0,82%

Ne Ektikse Onu Biçiyoruz

ABONE OL
28 Şubat 2015 17:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kıbrıs Türk Esnaf Zaanatkarlar Odası Koordinatörü Tulga ülkede yaşanan Siyasi, Sosyal ve Ekonomik sıkıntıları Yeni Bakış’a değerlendirdi.

Konuşmasına,  “Ne ektiysek onu biçiyoruz” sözleriyle başlayan Tulga,  “Eğer siz tohumları çürük atıyorsanız, Nadasa bırakmıyorsanız tarlayı sürümü de tam yapmıyorsanız olacağı budur.Gerçeketen burnumuzdan geliyor.Yaşanan bugüne kadar yaptıklarımızın acısıdır aslında. Ya da yapamadıklarımız acısıdır.ikiside aynı kapıya çıkıyor. görünen köy kılavuz istemez. hakikaten biliniyor ve görülüyordu bu ama biz sindik işte deve kuşu gibi kıçmız dışarda, kuma gömdük başımızı. yani bu sürecin böyle yaşanacağı kaçınılmazdı. çünkü yapıyı yıkmadığımız sürece bu sürecin bu şekilde böyle devam edeceği de kaçınılmaz” dedi..

“Herekes statükosunu koruma derdinde”

Ülkede statükosunu koruma gayreti içinde olan kesimlere dikkat çeken Hürrem Tulga, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Herkes kendi pozisyonunu korumaya çalışıyor. burda tabii burda siyasetin duruşu da önemli. Yani insanları bir araya getirme, umut yaratma, toplumsal kesimleri  bir araya getirme, yani bir birlik ruhu yaratma.  Doğru dürüst ifade edilemiyor sorunlar. tabi ben siyaset derken yalnız partilerde söz etmiyorum”

“Yüzleşmezsseniz kaos devam edecek”

Kıbrıs Türk Esnaf Zaanatkarlar Odası Koordinatörü Tulga, ülkede  giderek büyüyen  kaosa dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

” Bunun bir nedeni var demekki var olana müdahale noktasında partilerin tamamı yetersiz, böyle bir durum var gerçekle yüzleşmemiz gerektiğini söylüyoruz  ama yüzleşmediğimiz sürece bu kaos devam edecek. ve artık parti içi ilişkilerin bile geldiği durum ortada. Bir program ortaya konulup da  tartışan yok, mecliste  iktidar ve  muhalefetin bir birlerine davranış şekilleri ortada. Gelinen aşamada kaynaklar kullanılacak gibi değil, vaatleri de tükettik, ciddi siyaset yapmak zorundasınız artık ve yüzleşmek zorundasınız, bunları yapamadığınız sürece birşey olmaz”. 

Derya ŞİMŞEK – Sılay TAŞKAN

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam