DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20648561,35%
Nalbantoğlu’nda MR bölümü grevde: Geniş katılımlı ve uzun süreli grev uyarısı

Nalbantoğlu’nda MR bölümü grevde: Geniş katılımlı ve uzun süreli grev uyarısı

ABONE OL
7 Nisan 2023 12:55
Nalbantoğlu’nda MR bölümü grevde: Geniş katılımlı ve uzun süreli grev uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Radyoloji Servisi MR* Bölümü'nde tam gün grev yapıyor.

Sendika, MR bölümündeki personel eksikliğinin giderilmesi yönünde Sağlık Bakanlığı'nın hiçbir adım atmadığı ve mevcut personelle MR hizmetlerinin yürütülmesinin imkansız hale geldiği gerekçesiyle bugün 08.00-23.00 arasında grev kararı almıştı.

KTAMS, greve ilişkin saat 11.00’de Hastane önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, bölüm çalışanları ve Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) yetkilileri de hazır bulundu.

DAHA GENİŞ KATILIMLI VE UZUN SÜRELİ GREV VE EYLEM UYARISI

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, aylık bine yakın MR çekilen ve sadece 5 kişiyle bu görevi yapmaya çalışan MR bölümünde büyük bir personel eksikliği yaşandığını, Sağlık Bakanlığı’nın ise buna çözüm bulmak yerine “bir personelin yardımcı olması amacıyla Mağusa Hastanesi’ne görevlendirdiğini” öne sördü.

“Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi MR biriminde 2-3 ay sonrasına randevu verilmesinin sebebi Sağlık Bakanı ve Müsteşarı’dır” diyen Bengihan, kritik birimler de dahil olmak üzere Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde büyük bir personel eksikliği yaşandığını belirterek, buna çözüm bulunulması yerine “yandaşların bu bölümlerden alınarak daha rahat yerlere görevlendirildiğini” öne sürdü.


KTAMS Başkanı Güven Bengihan

Güven Bengihan, başta Maliye ve Sağlık Bakanları olmak üzere hükümete seslenerek, “Doktor yok, hemşire yok, yatak yok, ilaç yok, e size de gerek yok. Ne oturursunuz yani orada?” diye sordu

Tıp-iş ve KTAMS’ın 10 yıldır 34/2007 sayılı Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Yasası’nın güncellenmesi ve kadro sayılarının artırılabilmesi için teknik komitelere girdiğini ve mücadele ettiğini söyleyen Bengihan, “10 senedir Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi bir türlü güncellenmedi.  Ama 10 gündür Kamu İhale Yasası’nı geçirsinler diye bütün halkı karşılarına aldılar.” dedi.

Bengihan, bugün MR bölümündeki grevin uyarı grevi olduğunu vurgulayarak, halkın sağlık hizmetleri alması için hassasiyet gösterdiklerini ancak sabırlarının taşıyor olduğunu söyledi ve çözüm üretilmemesi halinde daha geniş katılımlı ve uzun süreli grev ve eylem yapacaklarını duyurdu.

Sendika geçtiğimiz mart ayında da grev kararı almış ancak "personel eksikliği sorununun çözülmesi" nedeniyle grevi askıya almıştı.

*Manyetik rezonans görüntüleme, nükleer manyetik rezonans görüntüleme veya manyetik rezonans tomografi, canlıların iç yapısını görüntüleme amacıyla daha çok tıpta kullanılan bir yöntemdir. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam