DOLAR 32,3642 0.13%
EURO 35,0339 -0.22%
GBP 40,9952 0.16%
ALTIN 2.324,960,25
BITCOIN 2270686-0,31%
Naci Görür’den deprem ve yapılaşma uyarısı: Bölge tümüyle aktif fay sistemlerinin etkisinde

Naci Görür’den deprem ve yapılaşma uyarısı: Bölge tümüyle aktif fay sistemlerinin etkisinde

Naci Görür’den deprem ve yapılaşma uyarısı: Bölge tümüyle aktif fay sistemlerinin etkisinde - Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 11 ili etkileyen depremlerin ardından Twitter hesabından önemli uyarılarda bulundu. Görür, 'Bölge tümüyle aktif fay sistemlerinin etkisindedir. Bölgenin ihya çalışmaları sırasında deprem bölgelerine özgü mimari ve inşaat çalışmalarına ve özgün yeni teknolojilere önem verilmeli' dedi.

ABONE OL
12 Mart 2023 20:30
Naci Görür’den deprem ve yapılaşma uyarısı: Bölge tümüyle aktif fay sistemlerinin etkisinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Naci Görür’den deprem ve yapılaşma uyarısı: Bölge tümüyle aktif fay sistemlerinin etkisinde

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki yapılaşma konusunda Twitter hesabından uyarılarda bulundu.

“BÖLGE TARİH BOYUNCA 7’DEN BÜYÜK DEPREMLERE SAHNE OLMASI İLE BİLİNİR”

Bölgenin tümüyle aktif fay sistemlerinin etkisinde olduğunu belirten Prof. Dr. Görür, şunları belirtti:

* “Adıyaman-Hatay deprem bölgesi Doğu Anadolu-Ölüdeniz Fay Zonları içerisinde. Bu bölge büyük ölçüde bu aktif fayların etkisi altında. Bölge tarih boyunca 7’den büyük depremlere sahne olması ile bilinir.

DEPREM BÖLGESİ İÇİN BİNA TAVSİYESİ

* Biliyorsunuz bu bölge ve 11 ilimiz 6 Şubat depremleri ile harap oldu. Şimdi bölgeyi derleme toparlama çalışmaları başladı. Mikro Bölgeleme çalışmaları ile kısmi yerleşime uygun alanlar tespit edebilirsiniz ama bu tüm bölge için uygun olmayacaktır, çünkü bölge tümüyle aktif fay sistemlerinin etkisindedir.

* Bu bölgenin ihya çalışmaları sırasında deprem bölgelerine özgü mimari ve inşaat çalışmalarına ve özgün yeni teknolojilere önem verilmelidir. Buralarda yapılacak binalar deprem dirençli malzemelerle yapılmış hafif, elastikiyeti fazla, deprem etkisini azaltacak donanımlarla takviye edilmelidir.

“BURASI HERHANGİ BİR BÖLGE DEĞİL”

* Bu bölgede alışılagelmiş ihale, müteahhit ve klasik inşaat yapımıyla sorunlarla baş edemeyiz. Özel mimari planlara, inovatif inşaat teknolojilerine ve izolatörler de dahil deprem etkisini azaltacak yatırımlara ihtiyaç vardır. Belki pahalı olacaktır ama burası herhangi bir bölge değildir, sevgiyle.”

Depremzede gençten Erdoğan'a: Üniversiteleri açın, yüz yüze eğitim istiyoruzİlginizi ÇekebilirDepremzede gençten Erdoğan'a: Üniversiteleri açın, yüz yüze eğitim istiyoruzBolu'da panik yaratan deprem (Son depremler)İlginizi ÇekebilirBolu'da panik yaratan deprem (Son depremler)

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster Adıyaman deprem Hatay Kahramanmaraş Naci Görür Twitter

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam