DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20779721,34%
Mustafa Sarıgül: Konut sorunu toplumsal huzuru bozacak hale geldi

Mustafa Sarıgül: Konut sorunu toplumsal huzuru bozacak hale geldi

Mustafa Sarıgül: Konut sorunu toplumsal huzuru bozacak hale geldi - CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, 'Konut, kira ve barınma sorunu ülkemizi adeta kasıp kavuruyor. Bu sorun toplumsal huzuru bozacak hale geldi. İlgililer bu soruna acil olarak çözüm bulmalıdır' dedi.

ABONE OL
27 Temmuz 2023 14:05
Mustafa Sarıgül: Konut sorunu toplumsal huzuru bozacak hale geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

CHP Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül, Beşiktaş’taki çalışma ofisinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sarıgül, “Konut, kira ve barınma sorunu Türkiye’mizi adeta kasıp kavuruyor. Bu sorun toplumsal huzuru bozacak hale geldi. İlgililer bu soruna acil olarak çözüm bulmalıdır. Aksi halde bu kıştan başlayarak evsizler üzülerek söylüyorum sokakta kalmaya başlayacaklar. Devlet çalışmak isteyen her vatandaşına iş, ihtiyacı olana yiyecek aş, evi olmayana başını sokacak bir ev bulmak zorundadır. Bu, sosyal devlet olmanın en önemli göstergesidir. Bunlar, temel ihtiyaçtır ve yurttaşlık hakkıdır” dedi. Sarıgül, şöyle devam etti.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BARINMA SORUNU YAŞAYACAK”

– Bugün buradan yetkilileri ve sorumluları bir kez daha uyarıyorum, kiralara ve özel yurtlara çok astronomik artışlar yapıldı. Şimdiden önlemler alın, bu öğrencilerimiz ve evlatlarımız açıkta kalmasın. Aksi taktirde öğrencilerimiz barınma sorunu yaşayacaklar. Vatandaşımın canı nerede yanıyorsa ben orada olmaya devam edeceğim. Özellikle çiftçimizin alın terini emekçinin hakkını mazlumun hukukunu savunmaya devam edeceğim.

– Pandemi koşulları münasebetiyle esnafımız çeklerini ödeyemedi, senetlerini ödeyemedi. Bu çek mağdurlarına süre tanımazsak, bu çek mağdurlarını içeriye alırsak çeklerini hiçbir zaman ödeyemeyecekler. Şu anda cezaevlerinde kapasitenin üzerinde kader mahkumu var.

– O nedenle benim vicdanlı devletim, benim şefkatli devletim, benim bereketli devletimden ricam, toplumsal barış için, kardeşlik hukuku için, Cumhuriyet’in 100. yılında affet Türkiye’m. Anneler için affet Türkiye’m, babalar için affet Türkiye’m, çocuklar için affet Türkiye’m. (DHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam