DOLAR 32,4212 0.17%
EURO 34,8594 -0.03%
GBP 40,8992 0.18%
ALTIN 2.400,990,23
BITCOIN 19179012,26%
MSB’den ‘dörtlü toplantı’ açıklaması

MSB’den ‘dörtlü toplantı’ açıklaması

MSB’den ‘dörtlü toplantı’ açıklaması - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye, Rusya, Suriye ve İran savunma bakanları ve istihbarat başkanları arasında Moskova'da gerçekleştirilen dörtlü toplantıda, tarafların Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olduklarının teyit edildiği belirtildi. 

ABONE OL
25 Nisan 2023 14:40
MSB’den ‘dörtlü toplantı’ açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

MSB’den ‘dörtlü toplantı’ açıklaması

MSB’den yapılan yazılı açıklamada, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İran Savunma Bakanı Mohammad Reza Aştiyani, Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Rusya, İran ve Suriye İstihbarat başkanlarının Moskova’da bir araya geldiği ifade edildi.

Açıklamada, görüşmeye ilişkin şu bilgiler verildi:

*Suriye’deki güvenlik durumunun güçlendirilmesi, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleştirilmesi alanında atılabilecek somut adımlar, Suriye topraklarında her şekliyle terör örgütleri ve tüm aşırılıkçı gruplarla mücadele, Suriyeli mültecilerin topraklarına dönmelerine yönelik çabaların yoğunlaştırılması konuları ele alınmıştır.

*Taraflar, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını teyit etmişlerdir. Yapıcı havada geçen toplantı sonucunda, Suriye’de ve bir bütün olarak bölgede istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için dörtlü formattaki toplantıların devamının önemi vurgulanmıştır.”

Suriye'yle yeni görüşme turu: Akar ve Fidan, Moskova'daİlginizi ÇekebilirSuriye'yle yeni görüşme turu: Akar ve Fidan, Moskova'da

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam