DOLAR 32,3559 -0.02%
EURO 34,7991 0%
GBP 40,7266 0.32%
ALTIN 2.393,42-0,12
BITCOIN 19219552,76%
Mossad davasında tutuklu sanık kalmadı

Mossad davasında tutuklu sanık kalmadı

Mossad davasında tutuklu sanık kalmadı - Mossad ile bağlantılı oldukları ve İsrail için önem arz eden bilgi ve belgeleri sızdırdıkları iddiasıyla 16 kişinin yargılandığı davada 6 sanık yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi. Böylece dosyada tutuklu sanık kalmadı.

ABONE OL
18 Mayıs 2023 09:55
Mossad davasında tutuklu sanık kalmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Mossad davasında tutuklu sanık kalmadı

İsrail gizli servisi Mossad ile bağlantılı oldukları iddiasıyla, MİT operasyonuyla yakalanan 16 şüphelinin yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dokuzuncu celsesi görülen duruşmada savcı, sanıkların suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesi, öngörülen cezanın üst sınırı, kaçma ihtimallerinin olduğu gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Mütalaaya karşı söz verilen sanıklar ise tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Abdulkadir Barakat, İbrahim H. I. Barzaq, Abdulhakim Alzaamil, Abdelrahman Abunawah, Raed A.A. Ashour ve Mohammed I. Salhab’ın üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali, tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tahliyelerine karar verdi.

BİR HAKİM KARŞI OY KULLANDI

Sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına da hükmedildi. Bir üye hakim, henüz dijital materyal raporunun sunulmaması ve kuvvetli suç şüphesinin olduğu gerekçesiyle sanıkların tahliyelerine karşı oy kullandı. Mahkeme, dijital materyal raporlarının sunulması halinde dosyanın mütalaa için savcılığa gönderilmesine de karar verdi. Duruşma ertelendi.

PARA KARŞILIĞI CASUSLUK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca hazırlanan iddianamede, Ahmad Zaid isimli şahsın Mossad’ın saha sorumlusu olduğu, olay tarihi itibariyle Almanya’da bulunduğu, Türkiye’de bulunan Filistin ve Suriye uyruklu şüphelilerle irtibata geçerek Türkiye’de bulunan Filistin başta olmak üzere yabancı uyruklu şahısların kurdukları sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini, sosyal hayatlarını, eğitim süreçlerini, yurt dışı bağlantılarını izlemek, işgale karşı direnen gruplarının Türkiye’deki faaliyet ve yapılanmalarından haberdar olmak için Arap asıllı olan 16 sanığı para karşılığı casus olarak kullandığı kaydedildi.

YASADIŞI YOLLARDAN TÜRKİYE’YE GİRMİŞ

2015 yılının son aylarında gayri resmi yollarla Türkiye’ye giren sanıklardan Abdülkadir Barakat’ın Türkiye’deki casusluk şebekesinin para transferine yön verdiği öne sürülüyor. Tüm sanıkların, “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme” suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. 7 Aralık 2022 tarihli duruşmada, beş sanığın tahliyesine karar verilmişti. (DHA)

Mossad'ın eline yüzüne bulaştırdığı operasyon: Taşerona verdiler, rezil oldularİlginizi ÇekebilirMossad'ın eline yüzüne bulaştırdığı operasyon: Taşerona verdiler, rezil oldularİsrail'den 'Türkiye'de 15 Mossad ajanı yakalandı' iddiasına yanıtİlginizi Çekebilirİsrail'den 'Türkiye'de 15 Mossad ajanı yakalandı' iddiasına yanıtMOSSAD'a casusluk davası: 16 kişi için 20 yıla kadar hapis istendiİlginizi ÇekebilirMOSSAD'a casusluk davası: 16 kişi için 20 yıla kadar hapis istendi

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam