DOLAR 32,4929 0.33%
EURO 34,7214 0.3%
GBP 40,5995 0.2%
ALTIN 2.407,231,15
BITCOIN 1850682-5,52%
Milli Eğitim açıkladı: Türkiye’deki müsabakalara voleybol takımı göndermeyeceğiz

Milli Eğitim açıkladı: Türkiye’deki müsabakalara voleybol takımı göndermeyeceğiz

ABONE OL
7 Nisan 2023 14:35
Milli Eğitim açıkladı: Türkiye’deki müsabakalara voleybol takımı göndermeyeceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Türkiye'deki voleybol müsabakalarına bu yıl okul takımı gönderilmeyecek.

5 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "kafile giderlerinin karşılanmasına ilişkin" Bakanlar Kurulu kararında, Türkiye'ye gidecek ekipler arasında voleybol takımları da yer alıyordu.

Tepkiler üzerine bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı, önergenin, tüm branşları kapsayacak şekilde hazırlanması gerektiği için Bakanlar Kurulu’nun gündeminde sunulduğunu ve Bakanlar Kurulu'nun bu çerçevede karar ürettiğini belirtti.

Açıklamada, 3 Nisan tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yazı gönderilerek, voleybol yıldız yarı final birinciliği ile voleybol genç yarı final birinciliği müsabakalarına okul takımı gönderilmeyeceğinin bildirildiği kaydedildi.

Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasında "Bizler için bu yılın şampiyonları, Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin 'Şampiyon Melekler Takımı'dır." vurgusu yapıldı. 

Bakanlık açıklaması şöyle:

"Bakanlar Kurulu’nun Türkiye'de gerçekleştirilecek okullar arası yarı final ve final müsabakalarına ülkemizden katılacak olan kafilelerin giderlerinin karşılanması ile ilgili aldığı kararın kamuoyunda bazı yanlış anlaşılmalara neden olması nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığı olarak açıklama yapma gereği duyulmuştur. 

Bu kapsamda, Bakanlığımızın 439/2023 numaralı önergesi, tüm branşları kapsayacak şekilde hazırlanması gerektiği için Bakanlar Kurulu’nun gündeminde sunulmuş ve Bakanlar Kurulu bu çerçevede karar üretmiştir. 

Bilinmesini isteriz ki, Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat günü yaşanan felaketin yarattığı acıyı en derin şekilde yaşayan kurumların başında gelmektedir.

Adıyaman’da hayatını kaybeden öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin acısını ve eksikliğini halen hissediyor, hatıraları önünde saygı ile eğildiğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Yaşadığımız bu süreç doğrultusunda da, 3 Nisan 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’na gönderilen yazımızda, Türkiye’de gerçekleştirilecek olan Voleybol Yıldız Yarı Final Birinciliği ile Voleybol Genç Yarı Final Birinciliği müsabakalarına okul takımı göndermeyeceğimizi bildirmiş bulunmaktayız.

Bizler için bu yılın şampiyonları, Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin 'Şampiyon Melekler Takımı'dır.

Okullarımızda, sınıflarımızda, okul sporları müsabakalarında ve bulunduğumuz her ortamda öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ismini yaşatmaya devam edecek, okullarımızın elde edeceği başarıları onlara ithaf edeceğiz."

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı.

Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 24 öğrenci, 3 öğretmen ve 8 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam