DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20486880,92%

Migrene ne iyi gelir?

ABONE OL
6 Nisan 2018 07:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Migren, başın bir veya her iki tarafında güçlü, vurucu bir baş ağrısıdır. Migren baş ağrılarına neden olan birçok faktör arasında en öne çıkan vücuttaki serotonin denilen kimyasal miktarındaki değişikliklerdir.

Serotonin seviyeleri yüksek olduğunda, kan damarlarınız daralır. Serotonin seviyeleri düşük olduğunda, kan damarlarınız şişer. Bu şişlik, ağrı ve diğer sorunlara neden olabilir.

Migren ve baş ağrısı, hastaların ayakta tedavi ve acil servis ziyaretleri de dahil olmak üzere bir doktora başvurmasının önde gelen nedenleri arasındadır. Özellikle üreme dönemlerinde kadınlar arasında önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam etmektedir.


Migrene Ne İyi Gelir – Migren Bitkisel Tedavi 1. Soğuk Kompres

Migren baş ağrısı başladığı zaman başınıza veya boynunuza soğuk kompres uygulayın. Buz paketleri ağrıyı azaltabilecek bir uyuşma etkisi yapar.


2. Migren ve baş ağrısı için zencefil çayı için

Zencefil, migren de dahil olmak üzere birçok sağlık sorununun neden olduğu baş ağrılarını hafifletebilir.

Anti-inflamatuar yapısı, kas kasılmalarını teşvik eden, hormonları etkileyen ve beyindeki kan damarlarındaki iltihabı düzenleyen kimyasal maddeler olan prostaglandinleri engellemeye yardımcı olur.

3. Migren için masaj terapisi 

Yaklaşan bir migreni önlemek ve tedavi etmek için masaj terapisini de deneyebilirsiniz.

Masaj, beyne gönderilen ağrı sinyallerini engelleyerek migren baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. Aynı zamanda serotonin aktivitesini artırır ve serotonin reseptörlerini uyarır, bu da ağrıyı hafifletir ve migren ataklarının sıklığını azaltır.

4. Migren ve magnezyum eksikliği

Magnezyum migren ataklarını azaltmaya yardımcı olabilir. Bu yöntem özellikle adet döneminde migren atakları yaşayan kadınlar ile vücudunda ki magnezyum düzeyleri düşük olanlarda daha yararlı olur.

5. Akupunktur / Akupresür

Akupunktur veya akupresür, her iki teknik de migren baş ağrılarıyla başa çıkmaya yardımcı olabilir.

Akupunkturda, ağrı ve diğer belirtileri hafifletmek için vücut üzerindeki belirli noktalara basınç uygulamak için ince iğneler kullanılır. Akupresürde, basınç uygulamak için parmaklar kullanılır.

6. Migren ağrısına kahve

Migren belirtilerinden kurtulmak için ihtiyacınız olan her şey bir fincan sert kahve olabilir. Kahve içindeki kafein kan damarlarını kısıtlar ve ağrının neden olabileceği belirli reseptörlerini engeller. Aslında, bazı migren ilaçlarında da kafein bulunur.

7. Uykunuzu Tam Alın

İyi bir uyku uyumak, genel sağlık için önemlidir ve özellikle migren hastaları için kaliteli bir yaşam sürmeleri için önemlidir.

Uyku bozuklukları, migren ile ilişkili anahtar proteinlerde değişikliklere neden olabilir ve migren baş ağrılarını tetikleyebilir. Uykusuzluk, migren tetikleyicileri olan hormon seviyenizi ve stres seviyenizi etkileyecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam