DOLAR 32,3800 -0.13%
EURO 34,7290 -0.22%
GBP 40,6252 -0.51%
ALTIN 2.406,30-1,17
BITCOIN 1979914-1,84%
MHP’li üyeden şok iddia: Deprem bölgesinde kaçak yapıya göz yumuluyor

MHP’li üyeden şok iddia: Deprem bölgesinde kaçak yapıya göz yumuluyor

MHP’li üyeden şok iddia: Deprem bölgesinde kaçak yapıya göz yumuluyor - AKP’li Elazığ Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında konuşan MHP’li Meclis üyesi Behçet Susmaz, son dört yılda kentte yapılan kaçak yapılarla ilgili belediyenin tek bir yıkım işlemi dahi yapmadığını dile getirdi. 

ABONE OL
4 Ekim 2023 08:55
MHP’li üyeden şok iddia: Deprem bölgesinde kaçak yapıya göz yumuluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

AKP’li Elazığ Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısında kaçak yapılarla ilgili cumhur ittifakı ortağı MHP’den dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

MHP’li Meclis üyesi Behçet Susmaz, kaçak yapılarla ilgili yasaların belediyeye mücadele etme yetkisi vermesine rağmen belediyenin bu yetkiyi kullanmadığını söyledi.

BİR BİR ANLATTI

Yasaların belediyelere kaçak inşaatlarla mücadele etme görevi verdiğini hatırlatan Elazığ Belediyesi MHP meclis üyesi Behçet Susmaz şöyle konuştu:

“İmar yasasında amir yükümler var, belediye ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılan inşaatlarla ilgili tedbir almak ve bunlarla ilgili cezai  müeyyideleri uygulamak, caydırıcı tedbirler almak mecburiyetindedir.

Belediyenin asli görevi budur. Elazığ’da bugüne kadar yapılan kaçak inşaatlarla ilgili ciddi bir tedbir alınmadı, belediye bu konuda sınıfta kaldı. Vatandaş üç katlı bina yerine dört katlı binayı yapıyor eski bir meclis üyesi;  ve bu vatandaş iskan raporu alıyor.

Kaçak inşaat yapıyor dört katlı binayı yapıyor ve bu kişi iskan raporu alıyor. Onun tam karşısındaki vatandaş da üç katlı bina yerine dört katlı bina yaptı. Neden bu kaçak inşaatlar yıkılmıyor?  Yasa, kaçak inşaatlar karşısında belediyenin alacağı tedbirleri sıralamış.

Zabıt tutulur, rapor tutulur, süre verilir, ceza uygulanır. Belli bir süre içerisinde vatandaş kaçak inşaatını düzeltmezse belediye o inşaatı yıkar ve yıkım parasını da vatandaştan alır. Yasa bunu emrediyor, bir tane örnek gösterin Elazığ belediyesi dört sene içerisinde desin ki, ‘şu bina kaçak yapılmıştı ben de yıktım’ Yok”

BELEDİYE BAŞKANI’NIN TOPLANTIYA KATILMAMASINA TEPKİ

Belediye başkanı Şahin Şerifoğulları’nın meclis toplantısına katılmamasına da tepki gösteren MHP’li Susmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın başkanım burada olsaydı ben ona anlatmak isterdim ama başkanımız da toplantılara katılamıyor. Bir belediye başkanının meclis toplantısına katılmaktan daha önemli işi olamaz.

Çünkü burada 37 kişi geliyor meseleler tartışılıyor, vatandaşın bize ilettiği sıkıntıları söylüyoruz, yapılan yanlışları, hataları söylüyoruz.

Burada belediye başkanımız yoksa olmaz. Daha önce belediye başkanımız tespit ettiği kaçak inşaatla ilgili yıkmayı bırak encümene gelmedi, ceza verilmedi zabıt bile tutulmadı.

Kaçak olan parselde imar tadilatı yapıldı. Bu yol oluyor, emsal oluyor bunu başka vatandaşlar da yapıyor. ‘onu yıkın sonra benimkini de yıkarsınız’ diyorlar”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam