DOLAR 32,3803 -0.15%
EURO 34,6498 -0.5%
GBP 40,5522 -0.69%
ALTIN 2.392,55-1,73
BITCOIN 1959072-4,04%
MHP’li eski başkan ihalede usulsüzlükle suçlanıyor

MHP’li eski başkan ihalede usulsüzlükle suçlanıyor

MHP’li eski başkan ihalede usulsüzlükle suçlanıyor - Danıştay 1. Dairesi, Aydın’ın İncirliova ilçesinin önceki dönem MHP’li Belediye Başkanı Gürşat Kale, yardımcısı, encümen üyeleri ve ihale komisyonunu oluşturan bürokratlar hakkında İçişleri Bakanlığı’nın verdiği soruşturma iznini onayladı.

ABONE OL
27 Nisan 2023 15:40
MHP’li eski başkan ihalede usulsüzlükle suçlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

MHP’li eski başkan ihalede usulsüzlükle suçlanıyor

Aydın MHP İl Başkan Vekili ve İncirliova’nın önceki dönem Belediye Başkanı Gürşat Kale, Başkan Yardımcısı Baki Aslantaş ile ihale komisyonunu oluşturan Meclis Üyeleri ile bürokratlar, “belediyeyi zarara uğratma” ve “ihalede usulsüzlük” suçundan Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturulacak.

2016 yılında yapılan İmar Planı hazırlanması, Jeotermal Akışkanın Temini için Arama ve Sondaj Konularında hizmet alım ihalesi’ni inceleyen Mülkiye Müfettişlerinin raporu doğrultusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla, söz konusu ihale komisyonu hakkında soruşturma izni verildi.

Gürşat Kale ve ismi geçen bazı yetkililer karara itiraz ederek Danıştay’a başvurdu. Dosyayı inceleyen Danıştay 1. Dairesi, işlenen suç ve belirlenen usulsüzlükleri sıralayarak verdiği kararı ile birlikte soruşturma için dosyayı Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi. Cumhuriyet Savcılığının dosya çerçevesinde adı geçenleri tek tek ifadeye çağırmaya başladığı öğrenildi.

BELEDİYE BÜTÇESİNİN YARISI İHALEYE

Danıştay Birinci Dairesi oy birliği ile aldığı karara göre tespit edilen dört bulgu şöyle sıralandı;

*İhaleye teklif verecek isteklilerin seçimi için kriterler ortaya konulmamış. Yaklaşık maliyet hesaplanırken en düşük teklifi veren firma ihaleye davet edilmemiş.

*Belediye bütçesinde ihale için ödenek bulunmadığı halde ihaleye çıkılmış. İhalenin yaklaşık maliyeti olarak Belediyenin 2016 yılı toplam geliri olan 30 milyon 114 bin liranın yarısı olan 16 milyon 960 bin lira belirlenmiş. Belediye borçlandırıldığı için kamu zararı oluştu.

*İşi süresinde bitirmeyen yüklenici firmadan gecikme cezası tahakkuk ve tahsil edilmedi.

*İşin denetimi için kontrol teşkilatı oluşturulmadığı, muayene ve kabul komisyonu kurulmadığı halde işin geçici ve kesin kabulleri yapıldı. Bu kabuller yapılmadan sözleşmenin feshedilmesi sonucunda iş yapılmayan bazı kalemler için hak ediş ödemeleri yapıldı.

MHP'li başkana hapis cezasıİlginizi ÇekebilirMHP'li başkana hapis cezası

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam