DOLAR 32,5871 0.33%
EURO 34,8258 0.2%
GBP 40,4531 -0.4%
ALTIN 2.508,280,97
BITCOIN 20995682,98%
Meclis’te ‘cumhurbaşkanı aday gösterme’ süreci başlıyor

Meclis’te ‘cumhurbaşkanı aday gösterme’ süreci başlıyor

Meclis’te ‘cumhurbaşkanı aday gösterme’ süreci başlıyor - Seçim takvimi uyarınca, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi için Meclis'te grubu bulunan partilerin, adaylarını kesinleştirmeleri gerekiyor. Bu kapsamda, grupların adaylık süreçleri başladı.

ABONE OL
15 Mart 2023 19:20
Meclis’te ‘cumhurbaşkanı aday gösterme’ süreci başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Meclis’te ‘cumhurbaşkanı aday gösterme’ süreci başlıyor

AKP Grubu yarın basına kapalı olarak, Grup Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında toplanacak. Toplantıda; 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi için Anayasa, TBMM İçtüzüğünün ilgili maddeleri ve hükümleri gereği AKP grubu tarafından gösterilecek adayın belirlenmesi için oylama yapılacak.

AKP Grubu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, cumhurbaşkanı adayı göstermek için grup kararı alacak ve tek aday olarak milletvekili imzasıyla oylama yapılacak.

AKP’DE İMZA SÜRECİ YARIN BAŞLIYOR

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de gazetecilere yaptığı açıklamada; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı için yarından itibaren AKP Grubunda imza toplanacağını duyurdu.

Bu doğrultuda AKP ve MHP’nin oluşturduğu ve BBP’nin destek verdiği ‘Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak. Üç partiden toplanacak imzalarla, Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı gösterilecek ve imzalar YSK’ya teslim edilecek.

GİZLİ OYLAMA YAPILACAK

CHP grubu da önümüzdeki hafta pazartesi günü kapalı bir toplantı yapacak. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için grupta sandık kurulacak gizli oylama sonucunda Kılıçdaroğlu da Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilecek.

Adaylık sürecinde, Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin ayrı ayrı yüz bin imza toplaması formülünü de değerlendiren ortaklar; parti gruplarının kararıyla aday gösterme yöntemine karar verdi. Bu doğrultuda grupta yapılacak seçimin ardından Kılıçdaroğlu resmen aday olarak YSK’ya bildirilecek. (DHA)

Kılıçdaroğlu, Akşener ve Davutoğlu afet bölgesine gidiyorİlginizi ÇekebilirKılıçdaroğlu, Akşener ve Davutoğlu afet bölgesine gidiyorCHP'li Aydoğan: 'Erdoğan istifa' diyen insanları yargılamak yargının ayıbıdırİlginizi ÇekebilirCHP'li Aydoğan: 'Erdoğan istifa' diyen insanları yargılamak yargının ayıbıdır

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster AKP ANAYASA BBP CHP Cumhurbaşkanı İsmet Yılmaz Meclis MHP Pazartesi Recep Tayyip Erdoğan seçim TBMM

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam