DOLAR 32,2902 0.05%
EURO 34,9487 -0.15%
GBP 40,7011 0.04%
ALTIN 2.445,45-0,02
BITCOIN 1995067-1,15%

MECLİS GENEL KURULU TOPLANDI

ABONE OL
22 Ekim 2015 11:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında yapılan Meclis Genel Kurulu toplantısında ilk olarak Danışma Kurulu’nun bugünkü birleşimdeki gündem sıralamasında değişiklik yapılması kararı okundu. Konuyla ilgili TDP Milletvekili Zeki Çeler söz alarak, ret oyu vereceğini açıkladı. Karar oyçokluğuyla kabul edildi.

Daha sonra CTP Grubu Başkanlığının bazı komitelerdeki üye değişikliğine ilişkin tezkeresi okundu, oybirliğiyle kabul edildi.

Buna göre; Anayasa, Cumhuriyet Meclisi İçtüzüğü, Siyasal Partiler Yasası ile Seçim ve Halkoylaması Yasası Değişikliklerini Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komiteye Asım Akansoy yerine Özkan Yorgancıoğlu; Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesine Birikim Özgür yerine, Biray Hamzaoğlulları; İdari, Kamu ve Sağlık İsleri Komitesi’ne Erkut Şahali yerine Hüseyin Erçal; Sayıştay Komitesi’ne de Teberrüken Uluçay görevlendirildi.

Daha sonra kabinede yapılan üç bakan değişikliğine ilişkin tezkere okundu.

ABBAS SINAY

Ardından, CTP Milletvekili Abbas Sınay, “kamuda istifa eden doktorlar” konusunda konuşma yaptı.

Sınay, sağlığın duvara tosladığını, ikinci iş yapan doktorların hedef tahtası haline getirildiğini kaydetti. Siyasetin bu konuyu sadece seyrettiğini söyleyen Sınay, ikinci işe ilişkin yasanın geçtiğini ancak siyasetin sadece seyrettiğini savundu. Sınay, herkesin olaya kendi penceresinden baktığını, soruna çözüm üretmediğini belirtti. Siyasi iradenin bir an önce karar vermesi gerektiğini söyleyen Sınay, çözüm üretilmesini istedi.

ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

Daha sonra gündemin 6’ncı sırasında olan Toplumcu Demokrasi Partisi’ne (TDP) bağlı milletvekillerinin Digitech İletişim Şirketi’nin stopaj vergisinin affı ile Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın sonlanan uçuşları hakkında sundukları Meclis araştırması önergeleri öne alınarak, ön görüşmeleri yapılmaya başlandı.

İlk olarak, Digitech İletişim Şirketi’nin stopaj vergisinin affı hakkında yeniden Meclis araştırma komitesi kurulması önergesi ele alındı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam