DOLAR 32,4038 -0.26%
EURO 34,8429 0.01%
GBP 40,7829 0.07%
ALTIN 2.410,17-0,50
BITCOIN 1864587-3,93%

Maraşlı’ya 25 yıl Tuncay’a 3 yıl hapis

ABONE OL
27 Ağustos 2016 10:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR

 

Yeni Boğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde  Crystal Rocks Otel ile Marinero Restoran arasında bulunan kumluk alanda önceden planlayarak içerisine “Metomil” türü zehir koyup hazırladıkları profiterol tatlısını öldürmek kastı ile Ahmet Aybak’a yedirdikleri ve ardından yine “Metomil” türü zehir içeren sıvıyı iğneli enjektör ile Ahmet Aybak’ın boğazına sokarak vücuduna boşaltıp öldürdükten sonra kazdıkları çukara gömdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay hakkındaki karar dün açıklandı. “Taammüden adam öldürmek” ve “Adam öldürmek” davalarından yargılanan sanık İbrahim Maraşlı, “Taammüden adam öldürmek” davasından beraat ederken, “Adam öldürme” davasından ise suçlu bulunarak 25 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Sanık Mustafa İlhan Tuncay ise “Taammüden adam öldürmek” ve “Adam öldürmek” davalarından beraat ederken, sanık Maraşlı’nın cezadan kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle mahkeme tarafından aleyhine getirilen “Feri fail” davasından suçlu bulunarak 3 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

 

Karar yaklaşık 4 buçuk saat sürdü…

Yaklaşık 4 buçuk saat süren kararı okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Düriye Elkıran, sanık İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’ın aleyhine getirilen davaları kabul etmemeleri üzerine duruşma yapıldığını ve İddia Makamının mahkemeye 254 emare ibraz ederken 69 tanık dinlettiğini anımsattı. Elkıran, İddia Makamının davasını kapattıktan sonra müdafaanın sanıkları şahadete çağırdığını ve sanıkların yerinden yemsiz şahadet verdiklerini, sanıkların dışında ise müdafaa tarafından 11 tanık dinlettiğini anımsattı.

 

Mahkeme maktülün zehirle öldürüldüğüne bulgu yaptı…

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Duriye Elkıran, maktül Ahmet Aybak’ın cesedinin çıkarıldığı çukurda böcek, sinek ve lavra bulunmayışı konusunda hem iddia makamı tanıklarının hem de müdafaa tanıklarının şahadetleri birlikte değerlendirdikten sonra maktül Ahmet Aybak’ın metomil ile zehirlenerek öldürüldüğüne dair bulgu yaptıklarını açıkladı. Emare olarak bulunan iğnenin içerisindeki maddenin metomil olduğunu ve Aybak’ın zehirlenerek öldürüldüğü hususunu beraber değerlendirdiklerini belirten Elkıran, Aybak’ın boğazındaki izin şırıngadan dolayı oluştuğuna bulgu yaptıklarını belirtti.

 

 

“Taammüden adam öldürme” davasından beraat ettiler…

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Duriye Elkıran, İddia Makamının birinci dava olan “Taammüden adam öldürme” davasını makul şüpheden ari ispat edemediğini belirterek sanık İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncayı’ın “Taammüden adam öldürme” davasından beraat etmesine karar verdi. Sanık Tuncay’ın sanık Maraşlı ile birlikte ortak bir amaç için hareket edip maktülün öldürülmesine iştirak ettiğini söylemenin mümkün olmadığını belirten Elkıran, sanık Tuncay’ın ikinci dava olan “Adam öldürme” davasından beraat etmesine karar verirken sanık Maraşlı’yı “Adam öldürme” davasından şuçlu bularak 25 yıl hapis cezasına mahkum etti. Ayrıca Elkıran, “Taammüden adam öldürme” ve “Adam öldürme” davalarından suçsuz bulunarak beraat eden sanık Tuncay’ın, sanık Maraşlı’ya kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle mahkeme tarafından aleyhine getirilen “Feri fail” davasından suçlu bularak 3 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam