DOLAR 38,8461 -0.01%
EURO 44,0876 0.42%
GBP 52,2666 0.31%
ALTIN 4.121,140,30
BITCOIN 41765921,16%
Maliye Bakanı Berova, Türkiye Ticaret Bakanı Bolat ile Ankara’da görüştü

Maliye Bakanı Berova, Türkiye Ticaret Bakanı Bolat ile Ankara’da görüştü

Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Maliye Bakanı Özdemir Berova ile bir araya geldiklerini bildirerek,"Gazimağusa Limanı'na x-ray cihazlarının teslimini tamamlarken, gümrük otomasyon sistemlerinin modernizasyonu ve ürün güvenliği alanında işbirliği noktasında teknik ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir." ifadesini kullandı.

ABONE OL
20 Mart 2025 15:01
Maliye Bakanı Berova, Türkiye Ticaret Bakanı Bolat ile Ankara’da görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Maliye Bakanı Özdemir Berova ile bir araya geldiklerini bildirerek,”Gazimağusa Limanı’na x-ray cihazlarının teslimini tamamlarken, gümrük otomasyon sistemlerinin modernizasyonu ve ürün güvenliği alanında işbirliği noktasında teknik ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir.” ifadesini kullandı.

Bolat, sosyal medya hesabından, Maliye Bakanı Berova ile yaptığı görüşmeye ilişkin paylaşım yaptı.

Her koşulda Kıbrıs Türklerinin yanında yer alan Türkiye’nin, KKTC ile ikili ticaret hacmini artırmaya, işbirliği alanlarını genişletmeye büyük önem verdiğine dikkati çeken Bolat, Bakanlık olarak da KKTC’li firmalara fuar katılım ve alım heyeti desteği sağladıklarını aktardı.

Bolat, gümrüklerin modernizasyonu, teknolojik altyapının güçlendirilmesi, ürün güvenliği denetimlerini yapacak laboratuvarlar ile soğuk hava deposunun kurulması konularında da ortak adımlar atmaya devam ettiklerini bildirerek, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda, Gazimağusa Limanı’na x-ray cihazlarının teslimini tamamlarken, gümrük otomasyon sistemlerinin modernizasyonu ve ürün güvenliği alanında işbirliği noktasında teknik ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Bakan Berova ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerin, Türkiye ile KKTC ilişkilerinin ve ticari alandaki işbirliğinin güçlendirilerek sürmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam