DOLAR 32,3881 0.12%
EURO 35,2000 -0.05%
GBP 41,5450 0.58%
ALTIN 2.322,730,17
BITCOIN 22882062,75%
Malatya’da sağanak sele dönüştü

Malatya’da sağanak sele dönüştü

Malatya’da sağanak sele dönüştü - Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da günlerdir etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Depremzedelerin kaldığı çadırlarla ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı.

ABONE OL
15 Mart 2023 12:45
Malatya’da sağanak sele dönüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Malatya’da sağanak sele dönüştü

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Malatya’da sağanak etkili oldu. Battalgazi, Yeşilyurt, Doğanşehir, Kale ve Pütürge ilçeleri ile kent merkezinde sağanak, kısmen sele dönüştü.

Yağış nedeniyle depremzedelerin kaldığı bazı çadırlarla, ev ve iş yerlerini su bastı. Buralarda kalanlar belediye ekiplerince tahliye edildi. Göle dönen cadde ve sokaklarda trafikte de aksamalar yaşandı. Sağanak nedeniyle ekili tarım arazileri de su altında kaldı.

DOĞANŞEHİR’DE KANAL TAŞTI

Sabah saatlerinde etkili olan sağanak, Doğanşehir’de tarım alanlarına sulama suyu taşıyan kanalın taşmasıyla depremzedelerin kaldığı çadırları su bastı. Birçok çadır zarar görürken, depremzedeler son anda kurtuldu. Depremzedeler, eşya ve hayvanlarını kurtarmak için çaba sarf etti. Ekili araziler ile kayısı bahçeleri de su altında kalarak zarar gördü.

‘ÖMRÜMDE BÖYLE BİR SEL GÖRMEDİM’

Doğu Mahallesi’nde kaldıkları çadır sular altında kalarak yıkılan 2 çocuk babası Hüseyin Koca (50), sağanakla birlikte ilçe arazisine su taşıyan kanalın taştığını belirterek, “Ömrümde böyle bir sel görmedim. Depremden sonra ikinci bir felaketi yaşadık” dedi. Depremzede Celal Günaydın’ın (58) dün AFAD’dan aldığı çadır da sular altında kaldı, eşyaları da kullanılamaz hale geldi.

Vahap Küçük Meydanı’ndaki çadır kentte kalan Nihayet Karakılıç (37), kızları Aynur (17) ve Lale’yi (13) ise sel sularından komşuları Arif Doğan kurtardı. Sel sularına uykuda yakalanan Nihayet Karakılıç, konteyner talebinde bulunarak, “Kaymakamlığa müracaat ederek konteyner verilmesini istedim. 2 kızımla birlikte yaşıyorum” diye konuştu. (DHA)

Şanlıurfa ve Adıyaman sele teslim! Korkunç görüntülerİlginizi ÇekebilirŞanlıurfa ve Adıyaman sele teslim! Korkunç görüntülerAdıyaman'da konteyner sele kapıldı: 1 kişi öldü, 4 kişi kayıpİlginizi ÇekebilirAdıyaman'da konteyner sele kapıldı: 1 kişi öldü, 4 kişi kayıp

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam