DOLAR 32,5594 0.2%
EURO 34,9835 -0.05%
GBP 40,7308 -0.22%
ALTIN 2.443,100,30
BITCOIN 20911950,06%
Mahkeme iptal etti, hükümet yine verdi: Turanlı’ya özel müteahhitlik izni

Mahkeme iptal etti, hükümet yine verdi: Turanlı’ya özel müteahhitlik izni

ABONE OL
1 Nisan 2023 08:05
Mahkeme iptal etti, hükümet yine verdi: Turanlı’ya özel müteahhitlik izni
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Bakanlar Kurulu'nun, müteahhitlik karnesi Yüksek İdare Mahkemesi (YİM) tarafından iptal edilen Ercan Havalimanı işletmecisi T&T’nin sahibi Emrullah Turanlı’ya yeniden özel bir müteahhitlik izni verdiği bildirildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Taşyapı İnşaat’a, “ülkedeki müteahhitlerin işbirliği veya gözetimi ile faaliyette bulunmak koşuluyla” 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olacak bir özel izin verildi.

Karara göre T&T bu izni, “eski pistin, kalite ve güvenlik açısından örnek teşkil eden yeni pistle aynı olacak şekilde dönüştürülmesi için yapılacak işler” kapsamında kullanacak.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nin (KTİMB) bu yeni izni de iptal talebiyle yargıya taşıyıp taşımayacağı bilinmiyor

TURANLI AĞZINI BOZMUŞ, GÜRCAFER KAPIYI GÖSTERMİŞTİ

KTİMB'nin 2016 yılında Yüksek İdare Mahkemesi'ne açtığı dava geçtiğimiz hafta sonuçlanırken YİM, Ercan Havalimanı işletmecisi T&T’nin sahibi Emrullah Turanlı’ya Bakanlar Kurulu kararıyla verilen müteahhitlik karnesini iptal etmişti.

Turanlı iptal kararının ardından yaptığı bir açıklamada “Ben müteahhit değil; yatırımcıyım. Ben, Kıbrıs’a 300 milyon Euro yatırım yapan adamım. Oradaki aklı evveller, başlarında akıl olmayan insanlar, ne dediklerini bilmiyorlar.” ifadelerini kullanmıştı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer de bu açıklamaya verdiği yanıtta, Turanlı’nın havaalanından kazandığı paranın bir kısmını kullanmak sureti ile havaalanı inşaatını devam ettirdiği bilgisini aldıklarını belirterek, “Böyle yatırımı nenem de yapar. Beğenmiyorsa gelsin yaptığı yatırımı kendisine verelim. Güle güle gitsin.” demişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam