DOLAR 32,3283 0.21%
EURO 35,0048 -0.41%
GBP 40,8747 -0.4%
ALTIN 2.308,901,39
BITCOIN 22867053,10%
Maaşlardan kesilecek tüm para Şampiyon Melekler’in anısına yapılacak iki okulda kullanılacak

Maaşlardan kesilecek tüm para Şampiyon Melekler’in anısına yapılacak iki okulda kullanılacak

ABONE OL
5 Nisan 2023 15:15
Maaşlardan kesilecek tüm para Şampiyon Melekler’in anısına yapılacak iki okulda kullanılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Başbakan Ünal Üstel’i ziyaret etti. 

Dernek Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, kabulde yaptığı konuşmada derneğin ilk hedefinin dava sürecinin yakından takip edilmesi, halkın, hükümetin ve devletin tüm kurumlarının bu zorlu süreçte kendilerine tam destek vermesi olduğunu söyledi.

Bir diğer önemli hedeflerinin ise kaybettikleri evlatlarının anılarının yaşatılması için yapılacak okul projesi olduğunu söyleyen Ruşen Yücesoylu Karakaya, “Bu konularda da devletin ve hükümetin bizim yanımızda olmasını istiyoruz.” dedi.  

Deprem süresi boyunca gerek Başbakanlığın, gerekse hükümetin eldeki tüm imkanları seferber ederek harekete geçmesinden dolayı teşekkür eden Karakaya, “İlk günden itibaren hükümetin ve devletin ortaya koyduğu desteği yanımızda gördük ve hissettik. Bundan dolayı tüm aileler adına sayın Başbakan’a teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Gazimağusa’ya, Şampiyon Melekler’in adına yaraşır büyük bir okul projesi çizdirmeye başladıklarını da vurgulayan Karakaya, bu konuda hükümetin kendilerine ihtiyaç duydukları noktalarda yardımcı olacağından hiç kuşkuları olmadığını söyledi.  

Başbakan Ünal Üstel ise kabulde yaptığı konuşmada; görüşmede 4 temel konuyu ele aldıklarını belirterek, bunları şöyle sıraladı:

Bunlardan birincisi, Şampiyon Meleklerimizle alakalı süren dava süreçlerinde gelinen aşama…
Diğeri Gazimağusa’ya Şampiyon Melekler adını taşıyacak biri ortaokul, biri lise olmak üzere iki okulun yapılması projesine sağlayacağımız katkılar…
Bir diğer konu Şampiyon Melekler’in  anılarını yaşatmak için bizim söz verdiğimiz, anıt, şehitlik ve spor salonu projelerinin yapımı…
Son olarak ise görev şehidi ilan ettiğimiz Şampiyon Meleklerimizle ilgili özel yasa çalışmalarında gelinen son durum…

"KESİNTİLERDEN TOPLANACAK PARANIN TAMAMINI İKİ OKULUN YAPIM PROJESİNE AKTARMAYI ÖNERDİM"

"Onlar bizden okul yapmak için bir arazi istediler, biz onlara çok daha iyisini teklif ediyoruz." diye konuşmasını sürdüren Ünal Üstel, şöyle devam etti:

"Kendilerine  bugün, çok kısa bir süre içerisinde Meclis’ten geçirdiğimiz ve şu anda henüz yürürlüğe girmeyen, gönüllülük esasına dayalı olarak çalışanların maaşlarından yapılacak kesintilerden toplanacak paranın tamamını Gazimağusa'da Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ile hükümetimizin ortak yürüteceği 2 okulun yapım projesine aktarmayı önerdim. Yani maaş kesintilerinden gelecek olan kaynağın tamamını aynen yasamızda da yazdığı gibi iki okul projesi için kullanmış olacağız. Üstelik bunu dernekle birlikte kullanacağız. Bu da hükümet olarak toplanacak kaynakların nereye kullanılacağı konusunda ne kadar samimi olduğumuzu açıkça ortaya koyacak."

Yapılacak spor salonu, anıt ve şehitlik projeleri ile ilgili çalışmaların da başlatıldığını belirten Ünal Üstel, hükümetin devrede olduğunu belirtti.

Görev şehidi ilan edilen kayıplar için de yasal düzenlemeler yapma çalışmalarının başlatıldığını kaydeden Üstel, konunun kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

İsias Hotel’le ilgili dava süreci konusunda da ailelerle karşılıklı bilgi paylaşımı yapıldığını belirten Başbakan Üstel, Adıyaman'da bulunan Deprem Komitesi'nin  Adıyaman Başsavcısı ile görüşeceğini işaret etti.

Üstel, "Ne kadar samimi olduğumuz bugün de ortadadır. Bugün ortaya koyduğumuz duruş bir samimiyet simgesidir. Bir hükümetin evlatlarına sahip çıktığının göstergesidir. Umuyorum bu tablodan herkes gerekli mesajı alır ve samimiyetle bu yardım kampanyasına destek verir. " şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam