DOLAR 32,3754 -0.37%
EURO 34,8446 -0.01%
GBP 40,6999 -0.13%
ALTIN 2.396,11-1,08
BITCOIN 19177143,83%
Leymosunlular 4 yıl sonra piknikte hasret giderdi

Leymosunlular 4 yıl sonra piknikte hasret giderdi

ABONE OL
12 Haziran 2023 07:30
Leymosunlular 4 yıl sonra piknikte hasret giderdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Leymosun Kültür Vakfı’nın Girne Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği Geleneksel 8'inci Leymosunlular Pikniği dün yapıldı.

Boğaz piknik alanında düzenlenen etkinliğe, ülkenin dört bir yanından Limasollular büyük ilgi gösterdi. 

Leymosun Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yücem Rasımoğlu, pandemi nedeniyle ara verilen pikniği yeniden düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, amaçlarının Limasollular bir araya getirmek, kaynaştırmak ve Leymosun kültürünü yaşatarak, geleceğe aktarmak olduğunu ifade etti. Önümüzdeki dönemde, piknik yanında, Leymosunluları bir araya getirecek farklı organizasyonlara da imza atacaklarını söyleyen Rasımoğlu, etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul da,  etkinliği düzenleyen Leymosun Kültür Vakfı'nı kutlayarak, pikniğin, Limasolluları bir araya getiren önemli bir etkinlik olduğunu ifade etti. Girne’de 74’te sonra, nüfusun ağırlığını Limasol’dan göç eden vatandaşların oluşturduğunu dile getiren Şenkul, kent yaşamının kültürünün şekillenmesinde en önemli rolü Leymosunluların üstlendiğini söyledi. Girne’nin kalbinin Leymosunlular olduğunu ifade eden Şenkul, belediye olarak Girne kentinde meydan, sokak ve sahillerinde, Leymosun varlığını, ağırlık ve etkisini hatırlatacak projeleri hayata geçireceklerini vurguladı.

Etkinlikte, kurulan stantlarda gün boyunca Limasol ve Kıbrıs Türk kültürünün vazgeçilmez lezzetleri olan yiyecek içeceklerin satışı yapıldı.

Grup Otantik ile Kıbrıs havalarının sahne aldığı organizasyonda, vatandaşlar, Kıbrıs müzikleri eşliğinde keyifli bir gün geçirdi.

Pikniğe katılan vatandaşlar da, Limasolluları bir araya getiren etkinliğe katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam