DOLAR 32,3407 0.25%
EURO 35,1270 -0.06%
GBP 40,9799 -0.15%
ALTIN 2.304,121,19
BITCOIN 22930743,55%
Lekeli oy pusulası geçerli sayılacak mı? YSK açıkladı

Lekeli oy pusulası geçerli sayılacak mı? YSK açıkladı

Lekeli oy pusulası geçerli sayılacak mı? YSK açıkladı - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İYİ Parti'nin YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk'ün, 'oy pusulaları veya zarflarda, leke veya mürekkep izi bulunması halinde geçerli olup olmayacağı' yönündeki başvurusu üzerine, bu konudaki 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'un ilgili maddelerinin açık olduğunu belirtti.

ABONE OL
10 Mayıs 2023 18:55
Lekeli oy pusulası geçerli sayılacak mı? YSK açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Lekeli oy pusulası geçerli sayılacak mı? YSK açıkladı

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi için Hollanda’ya gönderilen 225 oy pusulasının hatalı çıkması ve bu pusulaların tutanak altına alınarak kullanılmadan ayrılmasının ardından, İYİ Parti’nin YSK Temsilcisi Öztürk, YSK’ya başvurdu.

Öztürk, “oy pusulaları veya zarfların tamamının veya bir kısmının üzerinde leke veya mürekkep izi bulunması halinde pusulanın ve zarfın geçerli olup olmayacağı” yönünde YSK’dan görüş istedi.

Kurul, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun’un, 98. ve 101. madde hükümleri açık olduğundan bu konuda “görüş verilmesine yer olmadığına” hükmetti.

“GEÇERLİ SAYILIR”

298 Sayılı Kanun’un 98. maddesi, “… Ancak, üzerinde sandık kurulu mührü bulunmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı, amblemi ve ilçe seçim kurulu mührü bulunan zarflar ile üzerinde leke veya çizik bulunsa dahi bunun özel işaret koymak amacıyla yapıldığı kesin olarak anlaşılamayan zarflar geçerli sayılır.” hükmünü içeriyor.

Aynı Kanun’un 101. maddesi, “Aşağıdaki haller oy pusulalarını geçersiz kılmaz: 1. Zarfların açılması veya oyların okunması sırasında yırtılması. 2. Bütünlüğü bozulmaksızın bir kısmının kazaen yırtılması. 3. Herhangi bir şekilde lekelenmiş olup da bunun özel olarak işaret koymak amacıyla yapıldığının anlaşılamaması.” düzenlemesini öngörüyor. (AA)

'AKP'ye mühür basılmış oy pusulası' skandalında yeni gelişmeİlginizi Çekebilir'AKP'ye mühür basılmış oy pusulası' skandalında yeni gelişmeYSK'dan karar: Sonuçların GAMER'e kaydedilmesi yasaklandıİlginizi ÇekebilirYSK'dan karar: Sonuçların GAMER'e kaydedilmesi yasaklandı

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam