DOLAR 32,5055 0.08%
EURO 34,8005 -0.04%
GBP 40,4689 -0.65%
ALTIN 2.495,920,48
BITCOIN 20839411,02%

Lefkoşa İlçesi Muhtarlar Derneği Meclis Başkanı Siber’den Yardım İstedi

ABONE OL
17 Kasım 2014 16:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

SİBER: “KOMİTELERİMİZİ HIZLANDIRARAK BU YASALARDA DÜZELTME YAPMAK ZORUNDAYIZ Kİ HİZMET VERENLERİN MUTLULUĞUNU ARTTIRALIM”

DİZLİKLİOĞLU: “MUHTARLARI YALAN YERE FATURA ALMAYA SEVK EDİYORLAR”

Lefkoşa İlçesi Muhtarlar Derneği, Meclis Başkanı Sibel Siber’den, muhtarlara verilen ödenek konusunda yaşanan sıkıntının giderilmesi için destek talebinde bulundu.

Meclis Başkanı Sibel Siber, Lefkoşa İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Derviş Dizliklioğlu ile dernek yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyeti kabul etti.

Dernek Başkanı Derviş Dizliklioğlu, kabulde yaptığı konuşmada muhtarların pek çok sorunu bulunduğunu ancak hükümet tarafından kendilerine gerekli ilginin gösterilmediğini savundu.

Siyasilerin verdiği sözlerin arkasında durmadığını, bu nedenle halkın siyasilere güveninin düşük olduğunu da ileri süren Dizliklioğlu, “Halk, siyasilere olan güvensizliğinden dolayı işleri için muhtarlara geliyorlar” dedi.

“FATURA KOŞULU YALANA TEŞVİK EDİYOR”

Muhtarların aldığı ödenekte yaşanan soruna değinen Dizliklioğlu, Kıbrıs Rum kesiminde muhtarların ayda bin 20 Euro aldığını, ancak KKTC’de muhtarlara yürürlükte bulunan aylık asgari ücretin yüzde 50’si oranında mali katkı yapıldığını ve bu katkının da alınabilmesi için fatura ibraz koşulu getirilmesinin muhtarları yalan yapmaya teşvik ettiğini söyledi.

“Geçmiş hükümet 780 TL bir katkı payı öngördü. Bunun üzerine bizden her ay evrak talep ediyor. Yani muhtarları yalan yere fatura almaya sevk ediyorlar” diyen Dizliklioğlu, greve gitme niyetleri olmadığını belirtti ve sorunun giderilmesi için hazırlanan yasanın bir an önce Meclis’e sevk edilmesi için Sibel Siber’den destek talep etti.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ise, muhtarlık görevinin çok özveri gerektiren bir iş olduğunu, ifa ettikleri görevden dolayı muhtarların toplumda ayrı bir yeri bulunduğunu kaydetti.

Hizmet veren kesimlerin mutsuz olmasının verdiği hizmetin kalitesini de olumsuz etkileyeceğini, dolayısıyla muhtarların yaşadığı sorunların çözülmesi gerektiğini ifade eden Siber, “Kurumlarımız içerisinde bu sorunları halletmemiz gerekiyor. Seçilmişler bu sorunları halletmekle mükelleftir” dedi.

Yasamada da sorunlar yaşadıklarını, Meclis Genel Kurulu ve komitelerde bekletilen çok fazla yasa değişikliği önerisi ve yasa tasarısının bulunduğunu kaydeden Siber, Meclis komitelerinin 2013’e göre yüzde yüz daha yüksek performans gösterdiğini ancak halen istenilen noktaya gelinmediğini belirtti.

Siber, muhtarlarla ilgili olan da dahil pek çok yasal düzenlemenin komitelerde sırada olduğunu kaydederek, “Komitelerimizi hızlandırarak bu yasalarda düzeltme yapma zorundayız ki hizmet verenlerin mutluluğunu arttıralım. Bu temel görev ve sorumluluğumuzdur” dedi.

Gündemde Kamu Reformu’nun olduğunu ifade eden Siber, “Bugün şikâyet ettiğimiz pek çok sorunun altında, bu kamu sisteminin kişiyi motive eden bir sistem olmaması yatıyor” dedi.

Müşavirlere verilen maaşlarla ilgili basında çıkan haberlere de işaret eden Siber, “Bunlar müşavirlerin sorunu değil, sistemin yarattığı surundur. Bu sistemi düzeltmekle de mükellefiz” dedi.

Kaynak: T.A.K


Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam