DOLAR 32,5716 0.14%
EURO 34,9014 0.65%
GBP 40,6161 1.08%
ALTIN 2.433,920,06
BITCOIN 21752090,22%
Kutlamalar sırasında öldürülen İYİ Partili toprağa verildi

Kutlamalar sırasında öldürülen İYİ Partili toprağa verildi

Kutlamalar sırasında öldürülen İYİ Partili toprağa verildi - Ordu’da seçim sonuçlarının ardından sokaklara çıkarak kutlamalar yapan AKP’liler ile çıkan tartışmada bıçaklanarak hayatını kaybeden İYİ Partili Erhan Kurt, yapılan törenin ardından toprağa verildi. Ordu Valisi Tuncay Sonel, olayla ilgili 3 kişinin gözaltında olduğunu açıkladı.

ABONE OL
29 Mayıs 2023 13:30
Kutlamalar sırasında öldürülen İYİ Partili toprağa verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kutlamalar sırasında öldürülen İYİ Partili toprağa verildi

Ordu’nun Gülyalı ilçesinde Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından sokaklara çıkıp konvoy oluşturarak kutlama yapan AKP’liler ile İYİ Parti Gülyalı İlçe binası önünde bulunanlar arasında dün akşam saatlerinde tartışma çıktı.

Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesiyle İYİ Partili Erhan Kurt, konvoydaki AKP’liler tarafından üç yerinden bıçaklandı. Ağır yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kurt, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kurt için bugün Sayaca Mahalle Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene CHP Ordu milletvekilleri Seyit Torun, Mustafa Adıgüzel, Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, DP Milletvekili Cemal Enginyurt, siyasi parti temsilcileri ve Kurt’un yakınları katıldı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Erhan Kurt’un cenazesi aile mezarlığında toprağa verildi.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

Ordu Valisi Tuncay Sonel, olaydan sonra Kurt ailesine taziye ziyareti yaptığını belirterek, “Gülyalı ilçemizde meydana gelen elim olayda vefat eden Erhan Kurt kardeşimizin babası Mustafa Amcayı evinde az önce ziyaret ederek, üzüntülerimizi bildirdik. Taziyede bulunduk. Şüphelilerin hepsinin yakalandığını, konuyu bizzat bizlerin ve savcılığımızın takip ettiğini kendisine ilettik” dedi. Sonel, olayla ilgili de gözaltına alınan 3 kişinin işlemlerinin emniyette devam ettiğini belirtti.

“PARTİZANLIKLA BU OLAYI ÖRTBAS ETMEYE KALKMASINLAR”

Olayı yakından takip eden CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, yapılan saldırının kentin demokrasi kültürüne yakışmadığını ve daha önce hiç yaşanmadığını söyledi. Hiçbir grubu ya da kurumu doğrudan hedef göstermediklerini belirten Adıgüzel, “Ama bu süreci, amasız fakatsız yürütmek de iktidar partisi ve onun yerel yetkililerinin boynundadır. Eğer partizanlık ile bu olayı örtbas etmeye kalkarsanız bu şehrin kardeşlik ve hoşgörü mayasını bozarsanız. Yarınki Ordu, geçmişteki gibi huzur ve kardeşliğin şehri olacak ise Ordu’nun üstüne sürülen bu kan lekesi temizlenmeli, failleri en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bunu bugün tam manasıyla yapmayanlar, yarınki mükerrer olayların da bizzat sorumlusu olurlar. En önemlisi de kazanmak için her yolu mubah gören çatışma dilini de mahkum ederek başlamalıyız” diye konuştu.

İstanbul'da seçim kutlamasında panik anları: Onlarca kişinin arasında patladıİlginizi Çekebilirİstanbul'da seçim kutlamasında panik anları: Onlarca kişinin arasında patladıBir yanda kutlama, bir yanda sefalet...İlginizi ÇekebilirBir yanda kutlama, bir yanda sefalet…Seçime kan bulaştı! Bıçaklanarak öldüİlginizi ÇekebilirSeçime kan bulaştı! Bıçaklanarak öldü

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam