DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2080827-1,30%

Kuru Kalabalık !

ABONE OL
20 Temmuz 2015 08:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Arasta Esnafı, bu bayram da umduğu satışı yapamamaktan şikayetçi. Vatandaşın yıllardır alışveriş mekanı olarak kendilerini tercih etmediğinin bilincinde olan esnaf “Bir ümit turistler” diyerek bayram süresince dükkanlarını açtı.

 

Bayramın özellikle ikinci gününde bölgeye akın eden turist kafileleri karşısında umutlanan esnafın beklentileri yine boş çıktı.

 

Bölgede tarihi mekanları ziyaret etmekle yetinen turistlerin kendilerinden “Su” bile almadığından yakınan esnaf “Bir kuru kalabalık geldi ve geçti, bu bayram da beklentimiz boşa çıktı” dedi.

 

 

 

Eniz ORAKCIOĞLU

 

Arasta esnafı yerli halktan görmediği ilgiyi belki turistten görürüz umuduyla 3 günlük bayram süresince dükkânlarını açık tuttu. Uzun yıllar var yerli halkın Arasta Çarşısına uğramadığından yakınan esnaf, “Turist ve Rumlar da gümrükte yaşanan sıkıntılardan dolayı alışveriş yapmaya korkuyor” dedi.  Bu yıl bayramın da diğer bayramlar gibi kötü geçtiğini söyleyen esnaf, “Her yıl bir önceki yıldan daha kötü, bize bayram uğramıyor” dedi.

 

 

Esnaf ne dedi?

 

 

Taner Mertkan: “Turist su bile almıyor”

“Bayram geçen yıllara göre daha durgundu. Her geçen yıl bir öncekinden daha kötü oluyor. Yerli halk yıllar var Arasta Çarşıya uğramıyor, gelen turiste zorunda olmadıkça bir su bile almıyor sadece tarihi yerleri görmek için buralara uğruyor. Kısacası Arasta esnafı zor durumda ve can çekişiyor.”

 

Salih Doktoroğlu: “Bayram arasta için kötüydü”

“Bayram bizler için kötü geçti. Bilindiği gibi yerli halk Arasya’yı tercih etmiyor. 3 günlük bayram süresince turist ve Rumlarda fazla uğramadı, işler düşüktü. Bunun yanında zaten güneyden geçenler bizlerden alışveriş yaptıkları zaman, gümrükten geçerken sorun yaşıyorlar ve mallarına el konuluyor. Buda gelen Rum’u ve Turisti alışverişten uzaklaştırıyor”

 

Selver Kaya: “Arastaya Bayram uğramıyor”

“Arastaya Bayram uğramıyor. 3 günlük bayram süresince doğru dürüst satış yapmadık. 4 – 5 senedir Arasta Çarşı bayram sevinci, yaşayamıyor, zaten yerli halk artık çarşıyı unuttu, elimizde kalan Turist ve Rumlara da satış yapamıyoruz çünkü aldıkları ürünlere gümrük kapısından geçerken el konuluyor.”

 

Ali Çalban: “Yerli halk Arastaya uğramıyor”

“Yerli halk Arastaya uğramadığı için bayram sevincimizde olmuyor. Biz bir tek turistlerle çalışıyoruz, biraz onlara satış yapıyoruz. Rumlarda alışveriş yapmak istiyor ama gümrükte aldıkları mallara el koyuyor. Gümrük korkusundan aldıkları ürünleri üzerlerine giyip gitmek zorunda kalıyorlar. Bunun yanında arastanın birde daha iyi aydınlatmaya ihtiyacı var gece turistler Arastaya geçmeye korkuyor, hâlbuki buradan güneye geçtiğinizde çarşı ışıl ışıl”

 

Uluhan Başsınız: “Seneye dükkanı kapatırız”

“Bayram bizim için çok durgun geçti. Yerli halk Arasta Çarşıya uğramıyor, uğrasa da alışveriş yapmıyor. 3 günlük bayram süresince turistler vardı onlarda zaten bir tek geziyorlar alışveriş yapmıyorlar. Geçmiş yıllara göre işler oldukça düştü, bu gidişle seneye dükkânı kapatırız.”

 

Meryem Çağrı: “Gümrükte sıkıntı”

“3 günlük bayram süresince açıktık, fakat yerli halk bize uğramadı. Çarşıda turist fazlaydı onlar biraz alışveriş yaptı. Birçok kişide gümrükte yaşanan sıkıntıdan korkarak sadece gezip görmekle yetindi.”

 

Zahide Baran: “İşler düşük”

“3 günlük bayram süresince Arasta Çarşı olarak çalışmaya devam ettik. Ama işler oldukça düşüktü. Eskisi gibi bayram satışları yok artık, yerli vatandaş da bayramlarda tatil ve denize gidiyor, bu yüzden de bayram çarşıya yansımıyor. Bunun yanında bayram süresince yoğun bir turiste yoktu.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam