DOLAR 32,2972 -0.25%
EURO 34,8388 -0.19%
GBP 40,5317 -0.17%
ALTIN 2.391,88-0,02
BITCOIN 2058250-0,22%

Kürtaj ajandası tutmuşlar

ABONE OL
9 Mart 2016 10:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni Bakış

Girne’de başlatılan operasyonda çökertilen kürtaj çetesi ile ilgili polisin başlatmış olduğu soruşturma giderek derinleşiyor. Polis alınan 8 günlük ek tutukluluk süresinde kürtajla ilgili bilgiler içerdiğine inanılan ajandayı çöpe atan bir kişini daha tutuklayarak tutuklu sayısını 9’a çıkardı.

İlk tutukluluk duruşmasının ardından sağlık sorunları nedeniyle hastaneye yatırılan Dr. Fahri Karagözlü ve Dr. Rasiha Serdaroğlu dün mahkemeye çıkarıldı.

Tutukluluk süresi dolan tüm zanlılar, dün polisin geniş güvenlik önlemi altında yeniden mahkemeye çıkarıldı. Hafta sonu tutuklanan zanlı Aygün Gündüz aleyhine başlatılan soruşturma ise tamamlandı. 

Yargıç Gökhan Asafoğulları, suçların açıklanmasının kamu menfaatinin yararına olduğunu söyleyerek görüşülen davanın oldukça ciddi ve toplumu huzursuz edici olduğunu vurguladı.

 

50 bin liralık kefaret senedi  

Asafoğulları zanlı Aygün Gündüz’ün ileride yargılandığı davalarda hazır bulunmasını sağlamak için, yurt dışına çıkışını yasaklayarak KKTC vatandaşı 1 kişinin imzalayacağı 50 Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Yargıç Gökhan Asafoğulları Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Verda Özkent Tunçbilek, Dr. Rasiha Serdaroğlu, Ebe Ayşegül İşbilen, emekli hemşire Taner Okburan, sekreter Cemaliye Ölmez ve şoför Aziz Doğgün 8 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Kayıp ajanda ile bilgi istendi

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis çavuşu Namık Kemal Baz, mahkemede verdiği ifadede zanlı Aygün Gündüz’ün “Suçu örten” suçlaması ile gözaltına alındığını anlattı.

Polis çavuşu zanlının hafta sonu tutuklanarak mahkemeye çıkarıldığını ve aleyhinde 3 gün tutukluluk alındığını söyledi.

Soruşturma memuru alınan 3 günlük sürede zanlı Aygün Gündüz’ün evinde arama gerçekleştirdiklerini ifade ederek söz konusu kayıp ajanda ile ilgili Gündüz’ün polise bilgi vermediğini söyledi.

Baz, Gündüz’ün kanser hastası olduğunu ve tedavi gördüğünü soruşturmanın tamamlandığını belirterek, ileride yargılanmak üzere uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

 

Olayla bağlantılı isimler tespit edildi

Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Namık Kemal Baz, Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Verda Özkent Tunçbilek, Dr. Rasiha Serdaroğlu, Ebe Ayşegül İşbilen, emekli hemşire Taner Okburan, sekreter Cemaliye Ölmez ve şoför Aziz Doğgün aleyhine soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Baz, alınan 8 günlük tutukluluk süresinde 19 kişiden daha ifade alındığını belirterek, olayla bağlantılı bazı isimler tespit edildiğini ifade etti.

Ada Hospital’in kayıtlarının incelenmeye devam ettiğini belirten Namık Kemal Baz, tüm zanlıların evlerinde ve hastanede geniş çaplı arama yapıldığını söyledi.

 

8 gün daha tutukluluk talebi

Polis çavuşu alınması gereken birçok ifade olduğunu, aranan şahısların ve olayla bağlantılı isimlerin bulunması gerektiğine dikkati çekerek tüm zanlıların 8’er gün daha tutuklu kalmaları talebinde bulundu. Tutuklandıkları gün itibarı ile mahkemeye çıkarılırken kelepçe takılmayan dördü doktor sekiz zanlı, dün Girne’de mahkemeye çıkarılırken elleri kelepçeli olduğu gözlemlendi.

Sağlık sorunları nedeniyle 10 Mart tarihinden bu yana Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde polis gözetiminde yatan Rasiha Serdaroğlu dün mahkemeye ambulans ile getirildi.

Serdaroğlu salona tekerlekli sandalye ile girdi. Kardiyoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Güzin Zekican ve bir hemşire duruşma boyunca Rasiha Serdaroğlu’nun yanında bulundu.   

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam