DOLAR 32,6723 0.53%
EURO 35,3566 0.36%
GBP 41,5877 0.46%
ALTIN 2.502,010,73
BITCOIN 20272680,55%

Ktös, Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki Grevi Askıya Aldı

ABONE OL
15 Haziran 2015 12:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, okul önünde grevdeki 18 öğretmenle yaptığı basın açıklamasında, yaz aylarının okuldaki sorunların çözümü için bir fırsat olduğunu belirterek, sorunların çözülmemesi halinde grevlerin Eylül ayından itibaren yeni eğitim yılında da süreceği uyarısında bulundu.

Elcil, okuldaki sorunların 2014-2015 eğitim yılının başı olan Ekim ayından beridir sürdüğünü, sorunların çözümü konusunda sendika olarak çaba harcadıklarını, çeşitli açıklamalar, görüşmeler ve uyarı grevleri yaptıklarını, raporlar hazırlandığını ancak bir türlü sorunun çözümlenemediğini ifade ederek, okuldaki esas sorunun; okul müdürü, idaresi ve Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu iddia etti.

Elcil, okulda bazı öğretmenlerin hiçbir fikrinin alınmadığını, eğitsel programlar ve altyapı konusunda hiçbir görüşün dikkate alınmadığını, “ben yaparım olur” mantığıyla hareket edildiğini, 4. ve 5. sınıflara her zaman aynı öğretmenlerin verildiğini, bu öğretmenlerin dershaneler ve özel derslerle ilgili bağlantıları olduğunu, okulda dershanelere kontenjan sağlandığını, adaletsizlik yaratan ders programları hazırlandığını, en büyük sorun iletişimsizlik bulunduğunu ve çalışma barışının bozulduğunu anlattı.

Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda kültürel, eğitsel ve spor faaliyetlerinin de yapılamadığını ifade eden Elcil, okulda sadece kolejlere yönelik dersler yapıldığını kaydetti.

Sorunların çözümü için uzlaşılar da sağladıklarını, raporlar oluşturulduğunu ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın adam kayırmacılığı” yaptığını ve raporları ileriye taşımadığını savunan Elcil, bu yönde eleştirilerde bulundu.

Şener Elcil, 30 Nisan tarihinden beridir bu okulda verimli bir eğitimin söz konusu olmadığını ancak bugün müdür tarafından çocuklara karnelerinin “göstermelik” dağıtıldığını savunarak, okulda bu sorunlarla eğitimin Eylül ayında da açılmasının mümkün olmadığını söyledi.

“ZARAR GÖREN ÇOCUKLAR, SORUMLU OKUL MÜDÜRÜ VE BAKANLIK”

Elcil, okulda zarar görenin çocuklar, sorumlusunun da okul müdürü ve bakanlık olduğunu iddia ederek, yaz aylarının sorunların çözümü için fırsat olduğunu kaydetti ve bakanlığın sorunları çözmesini umut ettiğini belirtti.

Şener Elcil, grevin kaldırılmadığını, sadece geçici bir süre askıya alındığını da ifade etti. 

GREVDEKİ ÖĞRETMENLERDEN OKUL YÖNETİMİNE KARNE

Bu arada grevde bulunan öğretmenler okul yönetimine karne de verdi. Öğretmenler okul idaresine “demokratik, eşit ve adaletli yönetim, öğrenciye, veliye ve öğretmene saygı, ders programı yapma, toplantı düzenleme, öğretmenlerin projelerine olumlu yanıt verme, ağaçları ve çevreyi koruma, öğrencinin ve öğretmenin ilgi alanını dikkate alıp eğitsel etkinlik planlama, yasaklarla değil, sempatik tavırla yaklaşma, gezi, gözlem ve seminerler düzenleme, bakanlığı kaale alıp denetim raporunu uygulama” derslerinden sıfır verirken, “Böl-yönet anlayışından” on verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam