DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
GBP 41,0337 -0.05%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21641750,11%

Köyün canlanması lazım

ABONE OL
6 Eylül 2018 15:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Melin DOBRAN

Çamlıköy Muhtarı Altay Ayrancıoğlu, köyde 1974 öncesi 600 nüfus varken, bu rakamın şu anda 150 civarında olduğunu söyledi. Zaman içerisinde köylünün göç ettiğini ifade eden Muhtar Ayrancıoğlu, bölgede insan kalmadığını dile getirdi. Köydeki kahve ve kulübün de bu yüzden kapandığını belirten Ayrancıoğlu, kahvenin yeniden hizmete girmesi gerektiğini belirtti. Köye Rum tarafından gelen sudan da söz eden Ayrancıoğlu, o suyu büyük bir bent yaparak değerlendirmek istediklerini kaydetti.


“Yeni yol trafiği rahatlatacak”

Çamlıköy Muhtarı Altay Ayrancıoğlu, “Yeni yapılan çevre yolunda bazı sorunlar var. Onların tamamlanmasını istiyoruz. Bizim tarafa gelen bir yol var, o yol henüz açılmadı. Çevre yolunun açılması iyi oldu. Yoğun trafikten bölge halkı kurtulmuş oldu. Lefke Avrupa Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler için yaklaşık 1 saat arayla, neredeyse 10 kez otobüs geçiyor. Bir de kamu çalışanlarının ve özel sektör çalışanlarının iş çıkışı saatine denk geldiğinde çok yoğun bir trafik oluyor. Bu çift şerit yol, trafiği rahatlatacak bence” şeklinde konuştu.


“Çevrenin temizlenmesi gerekiyor”

“Lefke ilçe oldu ama bunu ne yazık ki hissedemiyoruz. Lefke’de devlet birimlerinin birçoğu yok. Bunun eksikliğini yaşıyoruz. Bazı işlerimizi halletmemiz için ya Güzelyurt’a ya da Lefkoşa’ya gitmek zorunda kalıyoruz. Bu konudaki eksikliklerin tamamlanmasını istiyoruz. Bölgede çevre ve yol kenarları temizliği yapılması gerekiyor. Belediye ile köy içindeki çevre temizliği konusunda anlaştık. En kısa zamanda temizlenecek.”


“Köyde insan kalmadı”

“Köydeki kerpiç evler tehlike saçıyor. Birçoğu da yıkılmak üzeredir. İçinde fare ve yılan gibi çeşitli hayvanlar  barınıyor. Bu konuyla ilgili olarak belediye ile konuştuk. Henüz bir gelişme olmadı. Birçok insan da köyden uzaklaştı. Köyde, 1974 öncesi 500-600 kişi varken, bu rakam şu an 150 civarındadır. Köyde iş yok güç yok. Hiç bir şey yok. Bu yüzden köyde insan kalmadı.”


“Köprüde sıkıntı var”

“Köy içindeki bazı yollar çukurlarla dolu. Asfaltla yamalanan yerleri ise köy halkı ile kendi çabamızla yaptık. Köyde kaldırım da yok. Köy giriş yolu aydınlatma istiyor. Köye giren yolda bir köprü var. Bu köprü dar olduğu için, karşılıklı gelen bazı araçlar geçmekte zorlanıyor. Hatta bu köprüde birkaç kez de kaza oldu.”


“Kırsal kesim arsalarının verilmesini istiyoruz”

“Kırsal kesim arsaları, en son dağıtıldığında çok kişiye verildi. Sadece 1 kişi bedelini ödedi. Geriye kalanlar ödemedi. Kırsal kesim arsalarında sadece asfalt var. Geriye kalan su ve elektrik gibi alt yapı yoktur. Kırsal kesim arsalarının yeniden canlanmasını istiyorum. Aslında devlet, kullanılmadığı için ihtiyacı olan ve kullanacak olana vermelidir. Bu böyle olursa belki köydeki nüfus da artar diye düşünüyorum.”


“Kahve de kulüp de kapandı”

“İnsan azlığından köydeki kahve bile kapandı. Köy resmen harabeye döndü. Kahveyi yeniden açmak istiyorum. Bu yüzden de mal sahibinden haber bekliyorum. 

Kendi cebimizden katkı koyup, zar zor bir kulüp binası açmıştık. Ne yazık ki bir süre sonra o da kapandı. Köyde gençler ve kadınlar için herhangi bir sosyal merkez binası yok. Zaten köyde insan yok. Bölgedeki camimiz ve çocuk parkımız iyi durumdadır. Sadece muhtarlık binası biraz bakım istiyor. Binayı canlandırmak istiyoruz.”


“Belediye başkanı ilgileniyor”

“Mandıralar şu an köyün dışındadır. Mandıranın yolu ve elektriği yoktur. Elektriğin projesi çıkmış dediler ama henüz bağlanmadı. Bu konuyla ilgili olarak ilgili yerlere yazı yazacağız. Belediye başkanımıza sorunlarla ilgili yazı verdik. 

Sağ olsun elinden geleni yapıyor. Tabi tüm sorunları çözmek zaman alacak. Yeni muhtar olmama rağmen belediye başkanımız, 2 ayda bazı isteklerimizi yerine getirdi. Başkanımızdan memnunuz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam